Uskoro predstavljanje digitalnog novčanika u BiH

Direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka /IDDEEA/ BiH Almir Badnjević istakao je u razgovoru sa direktorom Kancelarije američke Ambasade u Banjaluci Todom Bulokom važnost digitalnog potpisa i najavio uskoro predstavljanje digitalnog novčanika koji će poboljšati korisničko iskustvo.

BIJELJINA
FOTO: Srna

"Digitalni potpis koji je IDDEEA BiH nedavno implementirala predstavlja jednu od osnovnih tehnoloških komponenti ovog sistema, koji omogućava građanima da elektronski potpisuju dokumente i obavljaju poslove sa institucijama BiH i privrednim subjektima na brz, efikasan i siguran način", pojasnio je Badnjević.

Bulok je rekao da je prva velika korist digitalnog potpisa za građane BiH znatna ušteda vremena, što posebno olakšava život ljudima koji žive u udaljenim područjima ili onima koji su mobilno ograničeni.

Na današnjem sastanku predstavljeni su noviteti koje je Agencija napravila u proteklom periodu, sa posebnim osvrtom na digitalne inovacije, saopšteno je iz IDDEEA.

Bulok je naglasio važnost partnerstva između IDDEEA BiH i SAD u poboljšanju sistema identifikacije i evidencije u BiH.

U saopštenju se navodi da partnerstvo i tehnološke inovacije predstavljaju siguran korak ka modernizaciji sistema identifikacije i evidencije u BiH, što će rezultirati poboljšanim korisničkim iskustvom i olakšanjem života građanima. 

20°

Umjereno oblačno
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    22°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI