Bijeljina: Pooštriti kazne za uzurpaciju parkinga za invalide

Lica sa invaliditetom u Bijeljini, okupljena u Koaliciji udruženja "Kolosi", smatraju da treba pooštriti kazne za nesavjesne vozače koji uzurpiraju parking namijenjen invalidima, izjavio je Srni tehnički sekretar Koalicije Milorad Jović.

BIJELJINA
FOTO: Srna

"Intenzivnije radimo na ovom problemu od novembra prošle godine kada smo u prostorijama Saveza opština i gradova Republike Srpske održali okrugli sto o ovoj temi, kojem su prisustvovali predstavnici relevantnih ustanova", rekao je Jović i podsjetio da je Bijeljina grad kojem inače nedostaje parkinga.

On smatra da je preventivnim djelovanjem potrebno podići nivo svijesti vozača i javnosti kako ne bi dolazilo do uzurpacije parking-mjesta obilježenih za lica sa invaliditetom.

Jović smatra i da Gradska uprava Bijeljina treba da omogući obilježavanje dodatnih parkinga za lica sa invaliditetom.

On je napomenuo i da je neohodno dopuniti horizontalnu i vertikalnu signalizaciju i pojačati vidljivost parkinga za invalide, ali i poboljšati pristupačnost javnim institucijama i korištenju parkinga.

"Potrebno je sprečavati zloupotrebu korištenja kartica za prevoz lica sa invaliditetom, te sa saobraćajnom policijom i putem medija upoznati javnost i vozače o pooštrenim mjerama kaznenih odredaba za uzurpaciju parking mjesta obilježenih za lica sa invaliditetom", rekao je Jović.

Koalicija "Kolosi" okuplja 12 udruženja osoba sa invaliditetom.

Umjereno oblačno
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    10°C
  • 11:00

    Umjereno oblačno
    14°C
  • 14:00

    Umjereno oblačno
    20°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI