SNSD Bijeljina: Puna podrška radnicima AD Komunalac

Što prije isplatiti 300 000 KM koje je Skupština Grada Bijeljina izglasala još prije par mjeseci, saopšteno je iz GrO SNSD Bijeljina.

BIJELJINA

Saopštenje za medije, GrO SNSD Bijeljina, prenosimo u cjelosti:

Najava štrajka terenskih radnika AD „Komunalac“ u Bijeljini poziv je na stručnu i odgovornu analizu poslovanja i izradu plana hitne sanacije ovog preduzeća.

Ovo je samo vrh ledenog brijega dezorganizacije i haosa koji je uveden, u posljednje tri godine, u niz javnih ustanova i preduzeća pod kontrolom Gradske uprave, 

Unapređenja uslova rada terenskih radnika mora biti rezultat odgovornog poslovanja i ostvarenja prihoda završetkom projekata razdvajanja otpada i reciklažnog centra, izmjenom načina obračuna troškova odvoza smeća na osnovu pozitivnih iskustava drugih gradskih centara, izmjenu strukture i pravila zapošljavanja i druge mjere.

Solidarišemo se sa radnicima „Komunalca“ i apelujemo na Gradsku upravu da na račun ovog preduzeća trenutno, iz budžeta prebaci 300 000 KM koje je Skupština grada Bijeljine odobrila još prije nekoliko mjeseci za namjene koje ističu i nezadovoljni zaposleni.

Nema opravdanja za povećanje cijene odvoza smeća za građane u ovom trenutku, prije nego što se izvrši stručna i odgovorna analiza poslovanja AD „Komunalac“.

Smatramo da teret odgovornosti treba podnijeti i sadašnje rukovodstvo preduzeća koje je, pred kamerama BN TV, prije dvije godine, kao svoj lični izbor, imenovao sadašnji gradonačelnik Bijeljine.

20°

Umjereno oblačno
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    22°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI