Dom zdravlja Bijeljina pridružio se kampanji "16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama"

Bijeljinski Dom zdravlja i ove godine se pridružio svjetskom obilježavanju 16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama, koja traje od 25. novembra do 10. decembra (Međunarodnog dana ljudskih prava).

BIJELJINA

Gender centar – Centar za jednakost i ravnopravnost polova Republike Srpske ovogodišnjom kampanjom “Nijedna žrtva više!” ima za cilj podići svijest javnosti o ovoj vrsti nasilja i ubistvu žene kao najsurovijem obliku nasilja nad ženom od strane muškarca.

Rodno zasnovano nasilje jedan je od najrasprostranjenijih oblika kršenja ljudskih prava i narušavanja ljudskog dostojanstva. To je pojava sa kojom se suočavaju sve države i koja pogađa milione žena i ovaj problem je civilizacijski izazov svakog društva.

NJegova specifičnost u odnosu na ostale oblike nasilja je ta što se uvijek pojavljuje u zoni privatnosti, najintimnijoj sferi života, u kojoj bi svako trebao da se osjeća sigurnim. Najfatalniji ishod nasilja nad ženama je femicid - ubistvo žene od strane partnera, stoga ovogodišnja kampanja nosi naziv “Stop nasilju nad ženama - Nijedna žrtva više! Za siguran život svake žene“.

20°

Umjereno oblačno
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    22°C
  • 11:00

    Vedro
    32°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI