Zvornik: Drina u koritu, nema opasnosti od poplava

Nivo Drine na području Zvornika danas je u granicama normalnog protoka i ne prijeti opasnost od izlivanja ove rijeke iz korita, rečeno je Srni u zvorničkoj Službi civilne zaštite.

REPUBLIKA SRPSKA
FOTO: Srna

Rukovodilac Službe civilne zaštite Rajko Jurošević rekao je da je protok Drine na Hidroelektrani "Mali Zvornik" oko 960 metara kubih u sekundi, dok je protok ove rijeke na Hidroelektrani Bajina Bašta oko 930 metara kubnih u sekundi, što je daleko od protoka Drine kada se izliva iz korita.

"U toku dana neće doći do znatnijeg povećanja Drine, a samim tim ni opasnosti od poplava", rekao je Jurošević.

Služba civilne zaštite Zvornik upozorila je juče građane da imovinu zaštite, a domaće životinje sklone iz zona koje su ranijih godina bile poplavljene usljed porasta vodostaja Drine, jer se, prema meteorološkim prognozama, zbog naglog topljenja snijega u Crnoj Gori i porasta vodostaja Lima očekivao plavni talas Drine u naredna 24 časa.

Protok Drine na Hidroelektrani "Mali Zvornik" je u granicama normale, a opasnost od poplava nizvodno od Zvornika prijeti kada protok ove rijeke na Hidroelektrani "Mali Zvornik" dostigne oko 2.000 metara kubnih u sekundi. 

20°

Umjereno oblačno
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    22°C
  • 11:00

    Vedro
    32°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI