Profesorica Srpskog jezika Ana Bajić na čelu Aktiva mladih RSS Bijeljina!

Ana Bajić iz Bijeljine, po zanimanju profesorica Srpskog jezika i književnosti, izabrana je večeras za predsjednicu Aktiva mladih Gradskog odbora Republičke stranke Srpske, a nakon imenovanja rekla je novinarima da mladi moraju da shvate da imaju odgovornost prema društvu u kojem žive i da svi zajedno treba da se bore za pozitivne promjene.

BIJELJINA

- Mladima u Bijeljini nedostaje više kulturnog sadržaja, ali naš fokus će biti i na očuvanju tradicije i njegovanju pravih vrijednosti i vrlina – navela je Bajićeva.

Ona je ovom prilikom poručila da je u članstvu RSS oko dvije godine i da se zajedno sa drugim omladincima trudila da iskaže konstruktivne ideje za razvoj lokalne zajednice.

Prije početka Izborne skupštine prisutnima se obratio predsjednik Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić, ističući da je kao dugogodišnji privrednik odlučio da se bavi i politikom, upravo zbog mladosti koja se večeras okupila oko RSS i njene energije.

- Želio sam da kroz RSS mladima ponudimo jednostavne stvari – da žive od svog truda i rada, da ostaju u svojoj Republici Srpskoj. Sada vidim da se ta vizija polako, ali sigurno ostvaruje – naglasio je Ristić.

Slavenko Ristić uručio je nakon obraćanja zahvalnicu mladom bijeljinskom sportisti, vicešampionu Evrope u kik-boksu, Mihailu Rankoviću, pohvalivši njegovo zalaganje da Bijeljinu i Republiku Srpsku promoviše u najboljem svjetlu.  

Ana Bajić rođena je 1998. godine u Nikšiću, a osnovnu i srednju školu završila je u Bijeljini. Nakon srednjoškolskog obrazovanja, odlučila se za studije Srpskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Zaposlena je kao profesorica u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ u Velikoj Obarskoj, a trenutno je i na master studijama na Novosadskom univerzitetu. 

Izborna skupština Aktiva mladih Gradskog odbora RSS Bijeljina održana je u Hotelu „Drina“, a prisustvovalo joj je oko stotinu omladinaca. 

27°

Vedro
  • 17:00

    Vedro
    27°C
  • 20:00

    Vedro
    25°C
  • 23:00

    Umjereno oblačno
    22°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI