Opremite svoje kupatilo pre nego što zakoračimo u zimu

Ako volite da uživate u svom kupatilu prilikom kupanja, zašto ne biste od ovako malog prostora napravili malu oazu mira i spremno dočekali predstojeću zimu?! Za ovu vrstu posla moraćete da izdvojite malo svog slobodnog vremena kao i novca u zavisnosti od toga kakve sve radove planirate u svom kupatilu.

Lifestyle
FOTO: Pixels.com

Kompletno renoviranje kupatila podrazumeva zamenu cevi i sanitarija, kao i kompletnog kupatilskog nameštaja. To sve iziskuje dosta vremena, ali i finansija s obzirom da su cene materijala danas znatno veće nego ranijih godina.

Ukoliko razmišljate o ovakvoj vrsti renoviranja, sada je pravi trenutak za to. Na vreme se raspitajte koji majstori su slobodni u ovom periodu kao i kako se kreću cene sanitarija, pločica i nameštaja za kupatilo.

Birajte funkcionalan nameštaj za kupatilo

S obzirom da su kupatila najčešće manje kvadrature, valjalo bi pametno iskoristiti svaki kvadratni metar prilikom njegovog opremanja. Ovde pre svega mislimo na to da nameštaj za kupatilo bude praktičan i funkcionalan kao i da ne zauzima puno prostora.

Ormarići i fiokari bi valjalo da idu do plafona i da budu u potpunosti zatvoreni, kako bi u njih stale sve potrepštine koje koristimo u prostoriji kao što je kupatilo.

Ako imate slobodnog prostora iznad veš mašine ili ispod bojlera, zidne police mogu biti savršeno rešenje za odlaganje peškira.

Lavabo za kupatilo sa ormarićem uštedeće vam prostor


Pri kupovini sanitarija akcenat stavite na kvalitet kao i na lakoću upotrebe. Naime, kada birate umivaonik fokusirajte se na onaj koji dolazi u kombinaciji sa ormarom ako vam to prostor dozvoljava. Lavabo za kupatilo sa ormarićem predstavlja idealan izbor za sve vrste kupatila jer se radi o praktičnoj kombinaciji sanitarija i kupatilskog nameštaja. U ormarić možete spakovati kompletnu hemiju koju inače koristite za čišćenje i održavanje toaleta.

Pločice za kupatilo – ogledalo svakog kupatila

Nešto što svi prvo primete kada uđu u nečije kupatilo jesu upravo pločice. Boju, dezen kao i materijal od kojeg su napravljene birate sami, bilo da se radi o podnim ili zidnim pločicama.

Dizajneri savetuju da podne pločice budu hrapave i neklizajuće kako bi se sprečile bilo kakve neprijatnosti u kupatilu. Što se tiče zidnih pločica, ovde možete pustiti maštu na volju. Granitne, keramičke, nepravilnog ili različitog oblika i dezena, na vama je da prema svojim afinitetima odaberete prave pločice za svoje kupatilo.

Osnovna razlika između keramičkih i granitnih pločica je ta što se keramičke lakše seku, dok su granitne čvršće pa samim tim i istrajnije. Posebno su interesantne pločice koje imitiraju drvo ili ciglu kao i one sa mozaikom.

Što se tiče odabira boja, oni koji se profesionalno bave uređenjem će vam reći da je kod manjih kupatila bolje opredeliti se na nešto mirnije tj. svedenije boje kako bi kupatilo vizuelno izgledalo veće.

Kod kupatila veće kvadrature možete kombinovati boje, a to mogu biti i nešto “jače” boje, sve u zavisnosti od toga kakve su vam sanitarije i kompletan kupatilski nameštaj.

Tuš kabina ili kada – šta je bolje?

Odgovor najpre zavisi od oblika i kvadrature kupatila. Kod malih kupatila tuš kabine su praktičnije jer idu u visinu a ne u širinu za razliku od kada. Glomazne tuš kabine koje u sebi sadrže mini kadu polako izlaze iz mode zbog toga što više nisu tako praktične i zahtevaju briskanje stakla nakon svakog kupanja kako ne bi na njima ostao kamenac. Umesto njih, mnogi se opredeljuju na zidane tuš kabine, jer zauzimaju manje mesta i ne zahtevaju neko komplikovano održavanje.

Hidromasažne tuš kabine – samo za hedoniste

Ukoliko spadate u grupu ljudi kojima je svaki odlazak u kupatilo neka vrsta rituala u kojem uživate, hidromasažne kade mogu biti savršen izbor za vas. Reč je o najsavremenijoj kupatilskoj opremi koja garantuje maksimalni užitak. Većina ovakvih kada imaju opciju puštanja mlaznica koje omogućavaju dubinsku masažu baš kao u nekom spa centru.

Obratite pažnju na detalje

Mirišljavi štapići, difuzeri kao i aromatične sveće će upotpuniti ugođaj svima onima koji vole da provode vreme u svom kupatilu. Takođe, neka sobna ili veštačka biljka u ćošku, školjke kao i razni drugi morski detalji učiniće da vam misli barem na kratko odu na neko lepo, opušteno mesto poput mora.

I za kraj da napomenemo da ovaj deo enterijera treba urediti prema sopstvenom ukusu jer je jedino tako zagarantovan kompletan užitak.

20°

Umjereno oblačno
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    22°C
  • 11:00

    Vedro
    32°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI