Otvaranje "Mekdonaldsa" u Banja Luci praćeno protestima

U centru Banje Luke je danas u devet sati otvoren prvi Mekdonalds restoran u RS-u, koji su prilikom otvaranja posjetili brojni građani, ali i oni koji se bore protiv globalizacije i, kako navode, štetnosti ove svjetski poznate kompanije.

REPUBLIKA SRPSKA

Banjalučki Mekdonalds otvorili su novoizabrani gradonačelnik Slobodan Gavranović i direktor kompanije Dreamfoods Banja Luka Dragoš Pavićević, dok je u blizini protestovala grupa aktivista.

Odjeveni u kostime koji izgledaju kao da su krvavi, noseći tacne s "brzom hranom" - pilećim nogama, oni su se predstavljali kao grupa odgovornih građana i dijelili letke na kojima piše "Zašto je Mekdonalds toliko loš? Činjenice koje Oni ne žele da znate!".

Na letku su napisane informacije o štetnosti Mekdonaldsa ih obroka, njihovom sastavu, kao i, kako se navodi, odnosu ove kompanije prema zaposlenima. Istovremeno, unutar objekta gradonačelnik Gavranović, kao prvi gost restorana brze hrane, naručio je Big Mac i izjavio:

"Nadamo se da će biti još ovakvih restorana u gradu, jer se Banja Luka razvija i raste te ima potrebu da i na drugim lokacijama i u drugim uslovima razvija ovakvu vrstu usluga".

Radno vrijeme restorana u Gospodskoj ulici bit će od 7 do 24 sata, a nedjeljom od 8 do 23 sata. Podsjećamo, banjalučki Mekdonalds izgrađen na površini od 840 kvadratnih metara, a u njega je uloženo oko 2,5 miliona KM.

U restoranu, koji ima 193 sjedeća mjesta, zaposleno je 80 mladih ljudi, koji su primljeni putem Zavoda za zapošljavanje.

10°

Umjereno oblačno
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    10°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    10°C
  • 11:00

    Umjereno oblačno
    14°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI