Uskoro unutarstranački izbori u opštinskim izborima

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će uskoro u svim opštinskim odborima biti održani unutarstranački izbori, nakon što tu odluku donese Glavni odbor, a pošto budu objavljeni zvanični rezultati izbora.

REPUBLIKA SRPSKA

Dodik je naglasio da SNSD ima dovoljno snage da sagleda slabosti unutrašnje organizacije i određenih pojedinaca, ali i procesa koji se dešavaju, da sačini planove za svako otvoreno pitanje koje bude uočeno, ali da to ne znači da mora sve biti urađeno u jednom danu i na jednoj sjednici Izvršnog odbora.

"Ovo je proces u kojem ćemo sigurno za nekoliko mjeseci imati kompletan plan reorganizacije SNSD-a, te pripremu za izbore 2014. godine", rekao je Dodik sinoć novinarima u Banjaluci u pauzi sjednice Izvršnog odbora SNSD-a.

On smatra da će potpuno rascjepkane političke scene na opštinskom nivou izazvati mnogo problema, jer postoje opštine u kojima je 15 partija ušlo u opštinski parlament, te će time biti veoma teško upravljati i koordinisati, bez obzira ko je načelnik.

"Izborni proces koji omogućava ovakav način izbora i otvorene liste govori o tome da treba mijenjati izborni sistem i ojačati ga. Stav SNSD-a jeste da treba ići sa zatvorenim listama i povećati cenzus", rekao je Dodik.

On je naveo da SNSD jeste doživio gubitke na nekim mjestima, ali da to ne smatra dramatičnim porazom, već bitnim upozorenjem za popravljanje pozicije.

"Današnja i naredna sjednica Izvršnog odbora, uz određene ekspertize koje će raditi određeni stručnjaci, sigurno će doprinijeti da partija uđe sposobnija i organizaciono spremnija u sljedeće izbore", dodao je Dodik.

On je rekao da se Izvršni odbor SNSD-a bavi jačanjem stranke i onim što treba učiniti u narednom periodu zbog rezultata izbora, da bi se ozbiljno pripremili za sljedeće izbore i sve izazove.

20°

Umjereno oblačno
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    22°C
  • 11:00

    Vedro
    32°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI