Do 5.000 KM za svakog novozaposlenog u proizvodnji

Ministarstvo finansija Republike Srpske rapisalo je javni poziv za dodjelu podsticaja privrednicima koji budu uložili namanje dva miliona KM i zaposlili 20 novih radnika.

REPUBLIKA SRPSKA

Programom podrške investicijama i zapošljavanju u ovom entitetu obuhvaćeni su proizvođači sa ostvarenim novim ulaganjima u osnovna sredstva privrednog društva, kojima se obezbijeđuje otvaranje novih radnih mjesta.

Kao vrijednost investicije smatraju se ulaganja u zemljište, građevinske objekte, postrojenja i opremu.

Prema Uredbi koju je osvojila Vlada RS, nepovratna novčana sredstva ne mogu se dodijeliti za investicione projekte iz oblasti ugostiteljstva i trgovine. Prema istoj odredbi, osnovni kriteriji za dodjelu podsticaja su broj novozaposlenih radnika, reference investitora, udio domaćih dobavljača.

Aplikacije će se bodovati i na osnovu uvođenja novih tehnologija i prenosivosti znanja i vještina na domaće dobavljače, ekonomskih efekata investicionog projekta, te na osnovu olakšica i povoljnosti koje ima investitor u opštini u kojoj namjerava investirati.

Ukoliko investitor posluje na teritoriji razvijenih i srednje razvijenih opština Republike Srpske, po svakom novom zaposlenom dobit će 3.500 KM.

Za realizaciju projekata na području nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave, poslodavci će za svakog radnika biti subvencioniran sa 5.000 KM.

Investitorima koji planiraju ulaganja u vrijednosti od 25 miliona KM i zapošljavanje najmanje 100 radnika, bez obzira u kojoj opštini poslovali, Vlada će dodijeliti 15 posto od ukupne vrijednosti investicije.

 

Umjereno oblačno
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    10°C
  • 11:00

    Umjereno oblačno
    14°C
  • 14:00

    Umjereno oblačno
    20°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI