Akcija AMS-a "Zaštita djece u saobraćaju pred školsku godinu"

Auto-moto savez /AMS/ Republike Srpske u ponedjeljak će, povodom početka nove školske godine, pokrenuti jednomjesečnu tradicionalnu akciju "Zaštita djece u saobraćaju pred školsku godinu", kako bi se smanjio stepen ugroženosti školske djece u saobraćaju na području Srpske.

REPUBLIKA SRPSKA

Akcija počinje prvog dana nove školske godine, 3. septembra, i provodiće se putem auto-moto društava /AMD/, a u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

Radnici AMD-a dijeliće u zonama osnovnih škola letke "Počela je školska godina - vozači oprezno" u kojima je istaknuta poruka koja obavještava vozače o početku školske godine i od njih se zahtijeva odgovarajući oprez, a pruža i informacije koje bi mogle doprinijeti bezbjednijem učešću djece u saobraćaju.

Iz AMS-a ističu da se ovom aktivnošću želi uticati na promjenu negativnog ponašanja vozača kao učesnika u saobraćaju, koji treba da obrate pažnju na djecu i tipične situacije u kojima ona stradaju, kao i da voze sporije u zonama osnovnih škola.

Radnici AMD-a dijeliće letke "Roditelji jeste li svjesni svoje odgovornosti", roditeljima djece koja pohađaju osnovnu školu i vrtiće, da bi ih obavijestili o stradanju djece, opasnostima koje ih vrebaju u saobraćaju, ograničenim psihofizičkim sposobnostima u odnosu na odrasle, kao i informacijama koje su relevantne za njihovo samostalno i bezbjedno učešće u saobraćaju.

U letku je naveden i pravilan način prevoza djeteta u vozilu. AMS Republike Srpske u ponedjeljak će pokrenuti i akciju "Pomozimo bezbjedno preći ulicu", a radnici AMD angažovaće promotere koji će prvih dana školske godine biti prisutni u blizini škola kako bi pomagali učenicima pri prelasku ulice i dijelili letke vozačima u blizini škole.

Tokom septembra stručna lica će u osnovnim školama u Srpskoj održati saobraćajno-obrazovna predavanja pod nazivom "Kako bezbjedno učestvovati u saobraćaju".

20°

Umjereno oblačno
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    22°C
  • 11:00

    Vedro
    32°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI