Trovanje 72 radnika RiTE Ugljevik izazvale bakterije u pudingu

Trovanje 72 radnika na RiTE Ugljevik izazvale su bakterije stafilokok i ešerihija koli koje su izolovane u pudingu koji su radnici taj dan jeli, rekao je Srni rukovodilac Službe za ishranu u ovom preduzeću Sretko Ćebetarević.

BIJELJINA

"Telefonski smo obaviješteni, a sutra bismo već mogli imati i zvaničan izvještaj koji bi precizirao da li su bakterije bile u prahu pudinga ili u nekom drugom sastojku. Ukoliko se utvrdi da je u prahu, odgovornost je na proizvođaču, a ako ne, odgovornost je našeg osoblja", rekao je Ćebetarević, dodajući da će zvaničan izvještaj dobiti iz zvorničkog Instituta.

On je napomenuo da nije u pitanju trovanje salmonelom, kako su to objavili pojedini mediji. „Radnici, na sreću, imaju lakši oblik trovanja, osim dvojice koji se nalaze u bijeljinskoj bolnici", rekao je Ćebetarević.

Direktor Doma zdravlja Ugljevik Darko Marković rekao je Srni da su se u ovu zdravstvenu ustanovu do sada javila 72 radnika RiTe sa simptomima trovanja hranom, od kojih je dvoje upućeno u Bijeljinu. "Radnici su počeli da dolaze u subotu, 18. avgusta, sa istim simptomima - bolovi u stomaku, povraćanje i povišena temperatura, a karakteristično je da oni svi rade u jednoj smjeni i da je od 82 radnika većina imala simptome", dodao je Marković.

Marković kaže da svi analitički podaci ukazuju na to da je trovanje hranom nastalo zbog neispravnosti pudinga koji su radnici jeli.

 

12°

Vedro
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    12°C
  • 08:00

    Vedro
    13°C
  • 11:00

    Vedro
    20°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI