Rekonstrukcija mokrog čvora i trpezarije u Domu učenika

U Domu učenika u Bijeljini u toku je rekonstrukcija mokrog čvora i trpezarije za šta je ova ustanova izdvojila sredstva, izjavio je Srni direktor Doma učenika Vladimir Vulović.

BIJELJINA

Vulović je rekao da je za izvođenje radova iskorišten period raspusta i dodao da je potrebno mnogo ulaganja, jer je zgrada napravljena pedesetih godina pršolog vijeka i sve je dotrajalo.

"Dom uspijeva da obezbijedi sredstva za vrijeme raspusta, kada se u našem gradu organizuju razne sportske i kulturne aktivnosti. Svi oni kojima je smještaj neophodan dolaze kod nas, gdje mogu dobiti jeftinu uslugu po odgovarajućoj cijeni", rekao je Vulović.

On je istakao da Dom učenika ima 200 mjesta, te da prioritet imaju učenici.

"Prethodnih godina se pokazalo da ne možemo da ispunimo potpun kapacitet, i uglavnom bude do 90 učenika. Zato u septembru, nakon prijema učenika, raspisujemo konkurs za prijem studenata", rekao je Vulović.

Cijena smještaja za učenike je 75, a studente 90 KM mjesečno, dok je za samofinansirajuće studente 200 KM. Prioritet imaju djeca palih boraca i invalida od prve do pete kategorije, za koje je boravak besplatan.

U Domu učenika trenutno je 25 zaposlenih, a sredstva za dosadašnje radove na Domu obezbijedilo je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

12°

Vedro
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    12°C
  • 08:00

    Vedro
    13°C
  • 11:00

    Vedro
    20°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI