U prvi razred Ekonomske škole upisano 140 učenika

U 21 odjeljenje Ekonomske škole u Bijeljini u septembru će, u novu školsku 2012/2013. godinu, krenuti 623 učenika raspoređena u 21 odjeljenje i tri struke – ekonomsku, pravnu i trgovačku, rekao je Srni direktor ove škole Duško Đurić.

BIJELJINA

"U prvi razred Ekonomske škole ove godine upisali smo, prema upisnoj politici, 140 učenika u pet odjeljenja. Istina je da je ove godine bilo mnogo djece koja su pri upisu ostala ispod crte, ali smo tu djecu usmjerili da svoje mjesto potraže u nekoj od ostalih srednjih škola u Bijeljini", rekao je Đurić napomenuvši da je, prema uputi resornog ministarstva, upisano po 28 učenika po odjeljenju.

On je precizirao da je za oko 30-ak učenika ispod crte sugerisan upis u neku od pet ostalih srednjih škola u Bijeljini.Mada još traje školski raspust, ovih dana su intenzivirane aktivnosti vezane za popravne ispite.

"Trenutno je i kod nas, kao i u većini škola u Bijeljini, u toku pripremna nastava za učenike koji imaju slabu ocjenu iz nekog od predmeta u toku dosadašnjeg školovanja. Kada završimo pripremnu nastavu na red dolaze popravni ispiti, a potom se već pripremamo za narednu godinu", rekao je Đurić.

On je napomenuo da je obaveza uprave škole i direktora škole da pripreme sljedeću školsku godinu, što je veoma odgovoran zadatak koji će predstavljati osnov rada za narednu školsku godinu.

"Riječ je o godišnjoj pripremi plana rada, određenog ekonomskog programa rada škole u narednom periodu. To su, zapravo, svakodnevni zadaci koje sve škole početkom nove školske godine moraju da obave", rekao je direktor Đurić.

Ekonomska škola u Bijeljini jedna je od programski i tehnološki najopremljenijih u Republici Srpskoj. Posjeduje čak osam kabineta sa po 16 računara i dvije takozvane pametne table, po čemu je jedinstvena u Srpskoj.

12°

Vedro
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    12°C
  • 08:00

    Vedro
    13°C
  • 11:00

    Vedro
    20°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI