Rad lokalnog parlamenta u Bijeljini nezadovoljavajući

Rad lokalnog parlamenta u Bijeljini u prethodne četiri godine je nezadovoljavajući,jer lokalna vlast nije ostvarila mnogo iz strategije razvoja grada, ocijenio je šef Odborničkog kluba SNSD–a Skupštini grada Bijeljina Slobodan Marković.

IZBORI

On je na konferenciji za novinare istakao da lokalna vlast nije ostvarila gotovo ništa od onoga što bi Bijeljini otvorilo perspektive i u privrednom i svakom drugom pogledu. Marković je ocijenio da lokalna vlast nije ispunila ciljeve, posebno u oblasti obrazovanja i kulture.

"Neke odluke smo donosili zajedno, ali to su one odluke kada je u pitanju izdavanje obveznica i kreditnih zaduženja jer smo smatrali da Bijeljini trebaju krediti, ali oni koji će stvoriti povoljniji privredni ambijent i Bijeljinu načiniti interesantnom za strane investitore", rekao je Marković i dodao da se to nikada nije dogodilo, što potvrđuje i činjenica da Bijeljina ima 21.000 nezaposlenih.

Član Opštinskog odbora SNSD-a Bijeljina Rada Perić zatražila je da oni koji raspolažu opštinskom kasom hitno isplate predviđena sredstva za sve ugrožene kategorije.

"U prvih šest mjeseci isplaćena su znatno manja sredstva od predviđenih opštinskim budžetom", rekla je Perićeva.

Ona je ocijenila da je nedopustivo da se sredstva budžeta troše na nebitne stvari, dok su građani opterećeni osnovnim egzistencijalnim pitanjima. Član OO SNSD-a Bijeljina Siniša Maksimović saopštio je novinarima da će nova bijeljinska bolnica, u koju je Vlada Republike Srpske uložila 70 miliona KM, uskoro biti useljiva, ali i da je proces sertifikacije i akreditacije bolnice daleko odmakao.

"Očekujem da u sljedećoj godini posao sertifikacije i završimo", rekao je Maksimović, koji je i direktor bijeljinske bolnice. On je dodao da je ova zdravstvena ustanova kategorisana kao bolnica drugog nivoa, te da je neophodno učiniti dodatne napore u vezi sa edukacijom kadra i za opremu.

12°

Vedro
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    12°C
  • 08:00

    Vedro
    13°C
  • 11:00

    Vedro
    20°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI