Održan prvi Međunardni fudbalski turnir omladinskih škola

U organizaciji FK "Proleter" iz Dvorova na terenu ovog kluba održan je prvi Međunardni fudbalski turnir omladinskih škola na kojem su učestvovale 74 ekipe iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, Rumunije, koje su se takmičile u grupama od 1998. do 2002. godišta.

BIJELJINA

"Kada smo počinjali turnir, znali smo da će to biti teško, ali smo vjerovali u sebe. Organizacija ove manifestacije bila je izuzetno korektna. Od ukupnog broja ekipa, 53 je bilo izvan BiH i niko od njih nije bio nezadovoljan, a djeca su se lijepo družila", rekao je Srni jedan od organizatora skupa i trener FK "Proleter" Dvorovi Goran Cvjetinović.

Prema njegovim riječima, na ovoj do sada najvećoj organizovanoj sportskoj manifestaciji na ovom području učestvovalo je više od 1.200 djece iz renomiranih fudbalskih klubova iz zemlje i regiona, a takmičenja je pratilo više hiljada posjetilaca.

Srčani mladi fudbaleri pokazali su se kao pravi profesionalci na terenu, a i u slobodno vrijeme nije izostao sportski duh, pa su sklopljena lijepa prijateljstva, a posebno interesantna su ona suparničkih navijača "Crvene Zvezde" i "Partizana".

Cvjetinović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da tokom turnira nije bilo povrijeđenih, napominjući da je na terenu FK `Proleter` Dvorovi bilo sve obezbijeđeno, da je svakodnevno bila prisutna ekipa hitne pomoći, a policija je obezbjeđivala skup.

"Nadamo se da će ova manifestacija postati tradicionalna i ako ne masovnija, onda kvalitetom još bolja", rekao je Cvjetinović i napomenuo da su na takmičenjima, između ostalih, učestvovali klubovi "Crvena Zvezda" iz Beograda, "Bambi"` iz Zrenjanina, "Vojvodina" iz Novog Sada, "Leposavić" sa Kosova, "Podrinje" iz Janje, "Radnik" iz Bijeljine, "Piksi" sa Pala, "Ilićka" iz Brčkog, Zvijezda` iz Gradačca, "Banat Temišvar" iz Rumunije, "HNK" iz Orašja.

Organizatori su za učesnike turnira obezbijedili sendviče i osvježenje, a većina učesnika, koji nisu iz BiH, tokom takmičenja bili su smješteni u porodicama u Dvorovima. Besplatan smještaj za neke od njih obezbijedila je Banja Dvorovi u hotelu "Sveti SteFan".

Takmičenje je počelo u srijedu, 16. maja, kada je u grupi desetogodišnjaka pobijedio FK "Bambi" iz Zrenjanina.

Pehari i medalje u grupi 2001. godište pripali su fudbalerima "Crvene Zvezde" iz Beograda, a u toj grupi koja je igrala 17. maja, treće mjesto osvojili su domaćini - fudbaleri `Proletera`.

Fudbaleri "Radnika" iz Bijeljine pobjednici su na takmičenju koje je igrano u petak, 18. maja u grupi dvanaestogodišnjaka, a drugo mjesto pripalo je fudbalerima "Proletera".

Bijeljinski FK "Radnik" osvojio je pehar i medalje i u grupi 1999. godište, na takmičenju koje je odigrano u subotu, 19. maja. Posljednjeg dana turnira, u nedjelju, 20. maja, u grupi četrnaestogodišnjaka pobjedio je FK "Piksi" sa Pala.

Cvjetinović je istakao da su sve te ekipe zasluženo osvojile prvo mjesto i posebno zahvalio sudijama na ovom turniru koji su, kako je rekao, bili izuzetno profesionalni, kao i sponzorima ove manifestacije, koji su pružili veliku finansijsku i pomoć u opremi.

Međunarodni fudbalski turnir omladinskih škola otvorio je u srijedu, 16. maja načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Slavko Bašić.

Pokrovitelj je opština Bijeljina, a sponzori ovog turnira bili su, između ostalih, restoran "Globus", pekare "Vasiljević", "Braća Erić", "Zlatiborska voda".

20°

Umjereno oblačno
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    22°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI