Otvorena umjetnička kolonija "Bijeljina - Dvorovi - Brodac"

Treća umjetnička kolonija 'Bijeljina – Dvorovi – Brodac' u kojoj će učestvovati oko 250 umjetnika iz Evrope otvorena je u Domu kulture u Brocu nastupom hora 'Srbadija' i književnika Dobrice Erića i Blagoje Bakovića.

BIJELJINA

Direktor Turističke organizacije Bijeljina Simo Laketić rekao je Srni da je cilj ove manifestacije razvoj održivog seoskog turizma kao i promocija turističke ponude Semberije.

"Kolonija ima i vaspitno-obrazovnu komponentu s obzirom da učestvuju i osnovne i srednje škole iz okruženja sa talentovanom djecom koja imaju priliku da uče od afirmisanih slikara", rekao je Laketić.

On je dodao da ove godine kolonija okuplja 250 umjetnika iz Grčke, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Italije, Srbije, Mađarske, Slovačke, Rusije, Hrvatske i BiH.

"Ove godine učestvovaće oko 150 slikara i oko 100 drugih umjetnika -horskih i folklornih ansambala i književnika što je mnogo više nego prethodne godine kada smo imali oko 150 učesnika", rekao je Laketić.

Tokom sedmodnevne umjetničke kolonije, koja je otvorena sinoć, umjetnici će imati priliku da obiđu turističke destinacije u Semberiji - Etno-selo "Stanišići", Banju Dvorovi i Muzej Semberije.

"Nakon umjetničkog rada slikara, svako veče biće održane književne i umjetničke večeri u kojima će nastupiti književnici kolonije, semberski pjesnici kao i kulturno-umjetnička društva", rekao je Laketić.

Kolonija će biti zatvorena u subotu, 26. maja izložbom umjetničkih radova učesnika u Galeriji Centra za kulturu u Bijeljini, a 27. maja je ispraćaj učesnika kolonije.

Organizator Umjetničke kolonije "Bijeljina-Dvorovi-Brodac" je Turistička organizacija Bijeljine uz podršku Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske i opštine Bijeljina.

20°

Umjereno oblačno
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    22°C
  • 11:00

    Vedro
    32°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI