Dodijeljene 252 diplome studentima Pedagoškog fakulteta

U Centru za visoko obrazovanje u Bijeljini danas su dodijeljene 252 diplome studentima smjera razredne nastave i predškolskog vaspitanja Pedagoškog fakulteta.

BIJELJINA

Dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini Momčilo Pelemiš rekao je da se nada da će studenti ovaj dan pamtiti cio život, i dodao da se dosta studenata po završetku studiranja zaposli.

"Na naš fakultet dolaze studenti iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Federacije BiH. Nadam se da ćemo otvaranjem novih studijskih grupa još dugo postojati", rekao je Pelemiš.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mitar Novaković rekao je da za 20 godina postojanja Fakulteta, sa ovom generacijom, više od 7.000 studenata diplomiralo.

"Univerzitet funkcioniše sa 17 fakulteta, sa realizacijom 45 studijskih programa. Trenutno studira 15.500 studenata u prvom ciklusu studija i oko 1.500 u drugom", rekao je Novaković.

Pedagoški fakultet u Bijeljini, koji postoji već 19 godina, danas je promovisao četrnaestu generaciju studenata, a do sada je na njemu diplomiralo oko 1.350 studenata.

20°

Umjereno oblačno
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    22°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI