Djedu Save Miloševića 9 godina zatvora

Savo Milošević (84) iz Bijeljine, djed proslavljenog fudbalera Save Miloševića, osuđen je u petak u bijeljinskom Okružnom sudu na devet godina zatvora zbog ubistva sina, a Savinog oca, Steve Miloševića (58) u junu prošle godine.

BIJELJINA

Savi Miloševićevu produžen je pritvor do pravosnažnosti presude.

Ubistvu je prethodila svađa između Save Miloševića i sina Steve do koje je došlo 10. juna prošle godine ispred porodične kuće optuženog u Glavičici kod Bijeljine. Savo je potom otišao u kuću, uzeo pušku "kratež M48" i sa udaljenosti od oko 30 centimetara pucao i ubio sina Stevu koji je otac proslavljenog fudbalera Save Miloševića.

Prema Savinim riječima, Stevo ga je prije toga odgurnuo. Optuženi Milošević je ranije u obraćanju sudskom vijeću rekao da je teško bolestan.

- Svi se pitaju šta kaže Savo, a ja vam kažem da dvije godine nisam hljeba jeo u svojoj kući. Toliko sam volio svoju djecu, Stevu i unuke, ali kada me je udario tog dana više nisam smio da ga pustim blizu sebi - rekao je Milošević.

Tužilac Mira Medić u završnoj riječi navela je da brojni dokazi, vještačenja stručnjaka, rekonstrukcija ubistva na mjestu događaja i iskazi svjedoka potvrđuju da je postojala namjera kod Save Miloševića da ubije sina Stevu.

- Optuženi je poslije noža upotrijebio i vatreno oružje, što ukazuje da je postojala namjera.

Iskazi svjedoka Zorice Mirković, Dragane Mirković i Mila Lazarevića dali su opis događaja.

Vještaci neuropsihijatrijske struke u svom nalazu naveli su da je optuženi davao kontradiktorne navode o cijelom događaju i da je bio u pijanom stanju - navela je tužilac Mira Medić.

Ona je istakla da su unuci optuženog u svojim izjavama datim tužilaštvu potvrdili da su između starijeg Save Miloševića i njihovog oca često izbijale svađe, te da je Stevo Milošević bio najveća žrtva narušenih porodičnih odnosa.

- Njegov unuk Savo Milošević izjavio je da mu nikada nije bilo jasno zašto djed nije mogao da podnese ostale članove porodice, a opisao ga je kao čovjeka koji je morao da bude glavni i da se za sve pita - navela je Medićeva.

Advokat Milenko Popović je istakao da je starac Savo Milošević trpio ogroman pritisak zbog stalnih svađa sa sinom.

- Savo je godinama trpio ponižavanja i omalovažavanja zbog čega je bio pod stalnim pritiskom. Uz dužno poštovanje prema ubijenom, upravo je on svojim postupcima najviše doprinio da se desi ovakva tragedija.

Ubijeni je bio u stanju teškog pijanstva i vrijeđao je i ponižavao optuženog neposredno prije ubistva. Iskazi svjedoka su nepouzdani i različiti. Takođe, zdravstveno stanje Save Miloševića u trenutku ubistva ukazuje da je on bio smanjeno uračunljiv - rekao je Popović.

On je naveo da je Savo Milošević, kao čovjek koji je decenijama bio glava porodice i brinuo za porodicu, došao u situaciju da ga sin stalno ponižava, da ga je izbacio iz kuće i preselio u pomoćni objekat.

- Savo Milošević se nalazi u beznadežnoj životnoj situaciji i pritvor mu je preteška kazna, niko ga ne posjećuje, a veliko je pitanje koliko će još živjeti - rekao je Milenko Popović.

Svađa oko nasljedstva

Savo Milošević i njegov sin Stevo prije ubistva nisu bili u dobrim odnosima, a prema nezvaničnim informacijama, ubistvu je prethodila svađa u vezi sa nasljedstvom imovine. Savo navodno nije htio da prepiše imovinu na sina, već na unuke Savu i Andriju, a sa tim se njegov sin nije pomirio.

Razlog za takvu Savinu odluku bila je Stevina vanbračna zajednica sa izvjesnom Zoricom, sa kojom je živio posljednjih nekoliko godina poslije smrti supruge Dragice.

 

20°

Umjereno oblačno
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    22°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI