Sutra obračun Dodika i Jovanovića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sutra će u Beogradu sudjelovati u duelu sa liderom Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomirom Jovanovićem o temi "Je li Srpski genocidna tvorevina ili izraz volje naroda?"

REPUBLIKA SRPSKA
Duel između Dodika i Jovanovića, koji organizira Tanjug, počeće u 12.00 sati u prostorijama Pres-kluba Tanjuga na Obilićevom vencu.

Tema, pokrenuta izjavom Čedomira Jovanovića na Glavnom odboru LDP-a, izazvala je lavinu reagiranja u RS, najavljene su tužbe i traži se isprika pred srpskom parlamentom.

"Akteri ovog najnovijeg političkog sukoba u sat vremena imaju priliku da objasne svoje stavove, da ih sučele, a predstavnici medija moći će procijeniti čiji su argumenti ubedljiviji", navodi se u priopćenju.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović rekao je na sjednici Glavnog odbora svoje stranke, u subotu, da je "Republika Srpska genocidna tvorevina" i da je "nastala na genocidu".

Na ovu izjavu reagirao je kabinet predsjednika RS Milorada Dodika odakle je poručeno da lider LDP "smišljenom laži da je Republika Srpska nastala na genocidu pokušava pripisati kolektivnu odgovornost cijelom narodu, koji je samo branio pravo na život".

U Dodikovom kabinetu naveli su da je "ružno što, putem neistina o Republici Srpska i njenom nastanku, Jovanović pokušava pridobiti ili svoje birače ili mentore".

 

20°

Umjereno oblačno
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    22°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI