U RS nema kancerogenih implantata

U Republici Srpskoj nema silikonskih implantata francuske kompanije "Poli implant proteze", koja je osumnjičena za proizvodnju kancerogenih implantata, tvrde plastični hirurzi, nadležni inspekcijski i drugi kontrolni organi.

REPUBLIKA SRPSKA
Dok je pripadnice ljepšeg pola širom svijeta posljednjih nekoliko sedmica zaprepastila vijest da pojedini silikonski implantati za grudi izazivaju karcinom, pobornice plastične hirurgije u Srpskoj nemaju razloga za brigu, piše "Fokus".

Stevo Martić, estetski hirurg iz Banjaluke, rekao je da priča o kancerogenim silikonima ne treba ni kod koga da izaziva strah, jer smatra da je to više neki medijski rat, nego što je realna opasnost.

"Svaki implantat je bezbjedan, može biti samo boljeg ili lošijeg kvaliteta. Od nekoliko miliona žena u svijetu koje su ugradile silikone, kod njih nekoliko ustanovljen je karcinom dojke.

Možda bi te žene bile u istoj situaciji i da nisu ugradile silikonsku protezu", naveo je Martić.

Prema njegovim riječima, na prostor Srpske nisu uvezeni implanti iz Francuske.

On je istakao da je u Americi prije dvije godine ukinuta zabrana ugradnje silikona, jer su došli do saznanja da mnogo više žena koje nemaju silikone boluje od raka dojke.

20°

Umjereno oblačno
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    22°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI