Sutra Svetosavski bal u etno selu "Stanišići"

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Vasilija sutra će u Bijeljini, nakon dvije decenije, biti organizovan Svetosavski bal.

BIJELJINA

Bal se organizuje s ciljem okupljanja znamenitih Srba, a iako prevashodno nije namjenski humanitarnog karaktera, imaće jedan takav segment, s obzirom da će dio sredstava prikupljenih iz organizacije ove svečanosti biti doniran Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Tobutu, a biće uplaćena i inicijalna sredstva za izgradnju područne osnovne škole "Vuk Karadžić" u Račanskoj ulici u Bijeljini.

Na ovogodišnjem Balu učesnici u umjetničko-zabavnom programu biće članovi Narodnog orkestra Radio-televizije Srbije pod upravom Vlade Panovića, Hor "Srbadija" iz Bijeljine sa solistima Vericom Pejić i Sinišom Pajićem, a pod dirigentskom palicom Desanke i Jelene Trakilović. Gost dirigent je Đorđe Stanković, šef hora Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.

Na Svetosavskom balu u Bijeljini učestvovaće i prvak baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Konstantin Kostjukov sa članovima ansambla, Amatersko kulturno-umjetničko društvo "Španac" Beograd, te glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Goran Jokić.

Svetosavski bal, koji organizuje Srpsko pjevačko društvo "Srbadija" u saradnji sa Administrativnom službom opštine Bijeljina i Kompanijom "Bobar", biće održan u svečanoj dvorani hotela "Moskva" u Etno selu "Stanišići", a očekuje se dolazak diplomatskih predstavnika predstavništava iz BiH, te uglednih ličnosti iz političkog života Srpske i regiona.

Medijski pokrovitelj Bala je Radio-televizija Republike Srpske, koja će direktno od 20.00 časova prenositi ovu manifestaciju duhovnosti, kulture i tradicije.

Prvi bal, prema zapisima hroničara, održan je u Beču 1846. godine na inicijativu kneza Miloša Obrenovića.

20°

Umjereno oblačno
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    22°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI