Među putnicima kruzera koji je potonuo bilo i Srba

Posle brodoloma luskuznog broda "Kosta Konkordija" kod obala Toskane, još se ne znaju sudbine 69 putnika i članova posade u trenucima kada se paluba, sudeći po snimcima, naginje pod više od 60 stepeni u odnosu na površinu mora a desno lice broda je potpuno potopljeno.

Luksuzni italijanski putnički brod "Kosta konkordija", na kojem je bilo više od 4.000 ljudi, nasukao se protekle noći na peščani sprud na zapadnoj obali Italije u blizini Groseta. Asošijeted pres (AP) piše da su tri tela izvađena iz vode, ali da se i dalje ne zna šta je sa 69 ljudi. Postoje izveštaji da su još tri osobe poginule, ali oni još nisu potvrđeni, rekao je komandant italijanske obalske straže Frančesko Paoliljo.

Tridesetak ljudi je povrđjeno, od kojih dvoje teže, a ne zna se nacionalnost troje poginulih niti pod kojim okolnostima su izgubili živote. Na brodu je bilo srpskih državljana, ali su oni van opasnosti. Preživeli tvrde da je brod krenuo da tone poput Titanika i da su mislili da će svi umreti.

Oko 3.200 putnika i 1.023 člana posade broda "Kosta konkordija", dugog 290 metara, evakuisani su čamcima za spasavanje, helikopterima i drugim brodovima koji su se zatekli u tom području, navedeno je u saopštenju Straže.

 

20°

Umjereno oblačno
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    22°C
  • 11:00

    Vedro
    32°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI