Voditelj Bi-Bi-Sija: Ed Miliband suviše ružan da vodi britanske laburiste

Ed Miliband, lider britanske Laburističke partije, imao je veoma neprijatno gostovanje jutros u emisiji Radija 4 Bi-Bi-Sija. Voditelj Džon Hamfriz mu je tokom razgovora na indirektan način kazao da je suviše ružan da bi vodio glavnu opozicionu partiju u Britaniji, na šta Miliband nije ostao ravnodušan.

REGION I SVIJET

Hamfriz je uporedio Milibanda sa pokojnim Robinom Kukom, nekadašnjim ministra spoljnih poslova u laburističkoj vladi premijera Tonija Blera, koji je prema voditeljevim rečima bio "briljantan političar, briljantan um, briljantan govornik, ali nije mogao da bude veliki lider".

- Pitao sam ga zašto se ne kandiduje za čelo partije i on je rekao da neće to da uradi. Kada sam ga pitao zašto, rekao mi je "Suviše sam ružan, ne bi me hteli" - kazao je Hamfriz.

Na to je Miliband zapitao da li se taj komentar odnosi na njega, voditelj je to negirao, ali je nastavio u istom tonu.

- Ono što hoću da kažem jeste da lider mora da poseduje određene kvalitete za koje možda u nekom trenutku utvrdite da ih nemate i da postajete teret partiji - naveo je voditelj. Miliband je potom postao nervozniji.

- Kao koje na primer. Koje? Šta hoćete da kažete? - pitao je laburistički lider.

Hamfriz je nastavio sa svojom pričom.

- Način na koji se predstavljate, način na koji se pojavljujete u javnosti - rekao je Hamfriz, a neprijatni razgovor je okončan zbog isteka vremena predviđenog za intervju.

Ed Miliband (42) nalazi se na čelu opozicije od septembra 2010. kada je na kongresu Laburista pobedio rođenog brata Devida (46), bivšeg britanskog šefa diplomatije. Njihova majka Merion, koja je uticajna u partiji, podržala je kandidaturu obojice sinova, ali je navodno tajno pomogla izbor Eda na čelo stranke.

20°

Umjereno oblačno
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    22°C
  • 11:00

    Vedro
    32°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI