Obuka o bolestima zavisnosti daje rezultate

Direktor Policije Republike Srpske /RS/ Gojko Vasić rekao je da obuka o bolestima zavisnosti koja se tokom ovog mjeseca organizuje u svim osnovnim i srednjim školama u Srpskoj već daje rezultate.

BIJELJINA

"Obuka smanjuje šanse da će mladi postati zavisnici, jer podiže svjest o opasnostima od droge", rekao je Vasić u Bijeljini na centralnoj manifestaciji "Mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti".

Među edukatorima se nalazi oko 170 pripadnika MUP-a RS i 2 000 prosvjetnih radnika, a obukom će, kako kaže Vasić, biti obuhvaćeno 24 000 polaznika.

Ministarstvo unutrašnjih polova, Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstvom prosvjete i kulture RS tokom decembra - mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti - sprovodi niz akcija na podizanju svijesti omladine o ovim bolestima.

Direktor bijeljinske Osnovne škole "Vuk Karadžić" i domaćin centralne manifestacije Dragorad Vasić rekao je da se jedino širenjem znanja može pobijediti zavisnost i sačuvati zdrava generacija.

Vasić istakao je da njegova škola za učenike od petog do devetog razreda ima sekciju namijenjenu širenju znanja o bolestima zavisnosti.

Članovi ove sekcije su za svoje vršnjake i goste izveli igrokaz "Opasnost od bolesti zavisnosti", a izložili su i svoje radove o temi "Droga - alkohol - pušenje".

Direktor Policije RS apelovao je da se tokom predstojećih praznika djeci ne prodaje pirotehnika.

"Pirotehnička sredstva nisu igračke i mogu biti opasna pogotovu kada se na jednom mjestu nađu u većoj količini", upozorio je Vasić i potvrdio da će u decembru i januaru biti pojačane kontrole.

On je skrenuo pažnju trgovcima da vode računa o količini pirotehničkih sredstava koja skladište i prodaju u prostorijama stambenih zgrade.

20°

Umjereno oblačno
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    22°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI