Novi protest zbog cijena goriva: Takmičenje u guranju automobila u leru

Takmičenje u guranju automobila u leru održano je danas u Banjaluci, kao vid protesta zbog poskupljenja goriva. Događaj nije najavljen, kako policija ponovo ne bi spriječila okupljanje.

REPUBLIKA SRPSKA
Banjalučani nezadovoljni cijenom goriva danas su gurali svoje automobile, kako bi simbolično pokazali da im je nestalo goriva, a usput se i takmičili ko će u tome biti brži.

Na ovom takmičenju učestovalo je sedam automobila na trasi od 100 metara.

I ovaj put, inicijator je bio banjalučki odbornik Draško Stanivuković (PDP) koji je za učesnike spremio i nagrade, te sa kanisterima došao na zakazano mjesto.

- Borili smo se, a borbu nastavljamo i dalje. Neće nas uplašiti kaznama i ucjenama. Ovim pokazujemo da je gorivo skupo i da je sve skupo. Otvorimo umove i ne nasjedajmo na njihova obećanja - rekao je Stanivuković.

Kao i takmičenje, i nagrade su bile simbolične. Glavna nagrada bila je 30 litara goriva, druga nagrada je 15 litara, dok je trećeplasirani dobio mirisnu jelku za auto.

Iako je takmičenje bilo tajno, nekoliko policijskih automobila bilo je parkirano u blizini, pa su učesnici komentarisali da su i oni spremni za trku.

Takmičenje je održano na parkingu, tako da saobraćaj nije bio zaustavljen.

 

 

 

 

 

12°

Vedro
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    12°C
  • 08:00

    Vedro
    13°C
  • 11:00

    Vedro
    20°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI