Stipendije za 18 učenika generacije bijeljinskih škola

Danas je u zgradi Gradske uprave Grada Bijeljina upriličen prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola sa područja grada. Bila je ovo prilika da im gradonačelnik Ljubiša Petrović čestita na ostvarenom uspjehu i uruči ugovore o stipendiranju najboljih učenika iz prethodne školske godine.

BIJELJINA

-Današnjim uručivanjem ugovora o stipendiranju najboljih učenika iz prošle godine još jednom pokazujemo svoju opredijeljenost ka ulaganju u znanje. Danas smo podijelili 18 stipendija, 12 za učenike generacije iz osnovnih bijeljinskih škola a šest za učenike generacije srednjih škola. Stipendije će se isplaćivati tokom deset kalendarskih mjeseci. Za učenike generacije iz osnovnih škola mjesečna stipendija iznosi 150 a za učenike generacije srednjih škola 250 konvertibilnih maraka. Ovo je još jedan od načina na koji nastojimo nagraditi vrijedne učenike i olakšati njihovo daljnje školovanje, uz nadu da će nam se nakon završenih fakulteta vratiti da zajedno gradimo veću, bolju i ljepšu Bijeljinu“, izjavio je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Prisutni učenici i roditelji koji su došli u ime svoje djece izrazili su zahvalnost za ukazanu podršku Gradske uprave.

-Nakon završetka Gimnazije „Filip Višnjić“ upisala sam Metematički fakultet u Beogradu. Nastava na fakultetu je počela, upoznajem se sa materijom, sa fakultetom, sa gradom... Ova stipendija mi je važna iz dva razloga. Prvo, drago mi je da je neko prepoznao moj dosadašnji uspjeh a drugo, mnogo će mi značiti jer će mi olakšati pokrivanje brojnih troškova koji idu uz život svakog studenta“, izjavila je Katarina Simojlović iz Bijeljine.

Učenici generacije osnovnih bijeljinskih škola u školskoj 2023/24. godini su Nikola Kokanović (OŠ „Knez Ivo od Semberije“), Pavle Antić (OŠ „Vuk Karadžić“), Sergej Tadić (Osnovna muzička škola „Stevan Stojanović Mokranjac“), Elma Gradaščević (OŠ „Meša Selimović“ Janja), Andrea Kolunija (OŠ „Petar Kočić“ Brodac), Vanja Petrović (OŠ „Stevan Nemanja“ Gornji Dragaljevac), Borislava Perić (OŠ „Dvorovi“), Dragan Senić (OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Velika Obarska), Maksim Petrović (OŠ „Jovan Dučić“), Sanja Marković (OŠ „Ćirilo i Metodije“ Glavičice), Nadežda Radović (OŠ „Sveti Sava“ Crnjelovo) i Miloš Jenjić (OŠ „Sveti Sava“ Bijeljina). Na drugoj strani, Anđela Nikolić (Ekonomska škola Bijeljina), Valentina Jović (Srednja muzička škola), Katarina Simojlović (Gimnazija „Filip Višnjić“), Miodrag Ostojić (Tehnička škola „Mihajlo Pupin“), Lamija Musić (Poljoprivredna i medicinska škola) i Kristina Sekanić (Srednja stručna škola Janja) u maju ove godine završili su svoje srednjoškolsko obrazovanje kao učenici generacije svojih škola.

12°

Umjereno oblačno
  • 23:00

    Umjereno oblačno
    12°C
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    12°C
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    11°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI