Srpski fudbal na evropskom dnu

Srpski fudbalski klubovi i ove sezone u Evropi služe za popravljanje gol razlike i nema nagovještaja da se ovaj užasan trend može prekinuti.

REGION I SVIJET
FOTO: Depositphotos

Poslije Zvezde (Inter 4:0, Monako 5:1), novi ubjedljiv poraz pretrpio je i TSC iz Bačke Topole, četvrti u četiri utakmice u Evropi ove sezone.I Legija je, poslije Astane i dva puta Makabija iz Tel-Aviva, bila bolja od zvanično trećeplasiranog tima Superlige – 0:3

Nije pomogao mnogo ni domaći teren TSC-u, ishod je bio manje-više očekivan, isti kao i u većini evropskih mečeva ovog tima, potpuno nedoraslog da parira rivalima iz trećeg ešalona evropskog takmičenja.Gol-razlika ekipe kojom komanduje Jovan Damnjanović je takođe poražavajuća u ovosezonskim mečevima na evropskoj sceni – 1:12.

Zbirno, pet srpskih klubova koji su krenuli evropsku sezonu ovog ljeta, primili su 47 pogodaka na 21 utakmici, dakle više od dva po meču.

Najviše lopti iz mreže vadili su igrači Partizana, čak 14 u samo šest utakmica kroz kvalifikacione borbe u sva tri takmičenja Liga šampiona/Liga Evrope/Liga Konferencija.Sve tri pobjede ove evropske sezone srpski klubovi su upisali u kvalifikacijama, nijednu u grupnoj fazi takmičenja. Trijumfe su donijeli Zvezda protiv Bodea, Radnički protiv Mornara i Vojvodina protiv Maribora.

I sreća je napustila superligaše - obe penal serije koje su izvodili (Radnički, Vojvodina) su pripale protivničkim timovima.

Superliga, usled katastrofalnih rezultata njenih perjanica, neminovno tone na UEFA rang listi, ispala je iz prvih 20 i nastavlja da ponire.

Podsjetimo da je prije samo dvije godine bila 11. kada je izborila dva mjesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, prenosi B92.

Srpski klubovi u Evropi 2024/2025

Crvena zvezda – 5 utakmica, 4 poraza, pobjeda (gol-razlika 4:13)
Partizan – 6 utakmica, 5 poraza, remi (gol-razlika 4:14)
TSC – 4 utakmice, 4 poraza (gol-razlika 1:12)
Vojvodina – 4 utakmice, 3 poraza, pobjeda (gol-razlika 3:6)
Radnički 1923 – 2 utakmice, pobjeda, poraz (gol-razlika 2:2)

20°

Umjereno oblačno
  • 17:00

    Umjereno oblačno
    19°C
  • 20:00

    Umjereno oblačno
    16°C
  • 23:00

    Umjereno oblačno
    13°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI