Cvijanović: Imovina nije u nadležnosti Predsjedništva

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da će Prijedlog zakona o imovini biti skinut s dnevnog reda u Parlamentarnoj skupštini BiH, ističući da ovo pitanje nije u nadležnosti Predsjedništva, te da je za pokretanje mehanizma veta potrebno preglasavanje na dvije sjednice po istom pitanju, što sada nije bio slučaj.

REPUBLIKA SRPSKA

Cvijanović je u podkastu Srne istakla da je zbog, prije svega, poznate procedure, iznenađena komentarima koji govore o tome kako je propustila da stavi veto na ovo pitanje i ponovila da imovina nije u nadležnosti Predsjedništva, te da je prvi put o tome i glasano.

-Ovo je bio prvi krug glasanja, uopšte niste imali dva kruga. To je postalo sve prepolitikanski. Uvijek je dobro upoznati se o proceduri, pa onda nešto komentarisati. Nije uopšte loše ni za jednog čovjeka da prvo kaže da nešto ne zna ili da mora da provjeri prije nego što nešto kaže - istakla je Cvijanović.

Navela je da joj stalna preglasavanja, pritisci, sankcije, prijetnje... otežavaju poltički rad i angažman, ali da je ubijeđena da su politike koje provodi ispravne i dobre, što joj daje snagu u radu.

Odgovarajući na pitanje gdje vidi sebe na opštim izborima za dvije godine, Cvijanovićeva je rekla da će to biti tamo gdje može da pomogne politici SNSD-a i Srpske, te da joj nikada nije bilo bitno gdje je ona lično, nego kako može biti od koristi partiji iz koje dolazi, Republici Srpskoj i njenim građanima.

18°

Umjereno oblačno
  • 14:00

    Umjereno oblačno
    18°C
  • 17:00

    Umjereno oblačno
    18°C
  • 20:00

    Umjereno oblačno
    14°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI