Četiri ključna saveta za muškarce kako podići stil na viši nivo

Kada govorimo o svetu mode, vizuelni utisak je sve, pa tako možemo reći da izgled govori više od reči. Nije važno da li se oblačimo za neki poslovni sastanak, izlazak sa prijateljima ili planiramo da vikend provedemo u opuštenijoj varijanti šetajući – način oblačenja svuda ostavlja jak utisak.

Lifestyle
FOTO: Pixels.com

On postaje sve važniji i sve više muškaraca počinje da vodi računa o tome kako stilizuju svoje komade odeće. Potrebno je razumeti osnove, kako bi odeća mogla efektno da se kombinuje za sve prilike, jer postoji vreme i mesto za sve.

Ovde nije nužno reč ni o praćenju trendova, već je važno pronaći sopstveni stil uz dobre odevne predmete i savete koji će biti na umu svaki put kada se bira autfit za razne prilike. Samopouzdanje je nešto što može da se stekne posebno kroz odabir pravog načina odevanja.

Muški kaputi kao dobar početak

Počećemo od jednog klasičnog komada koji bi trebalo da bude deo garderobera – muški kaput. Pored toga što obezbeđuju toplinu tokom hladnih zimskih meseci, mogu dodatno poboljšati svaki stil, dodajući notu otmenosti i prefinjenosti.

Potpuno jednostavna odevna kombinacija može biti ukrašena kvalitetnim muškim kaputom i zaokružena njegovom neutralnom bojom. Pored neutralnih boja, muški kaput treba da bude kroja koji odgovara tipu tela, pa bi trebalo isprobati više modela.

Naravno, postoje i preferencije kada su u pitanju muški kaputi, pa bi na kraju dana to svakako trebalo da bude nešto u čemu se dobro osećamo i šta odražava našu ličnost i stil. Dakle, kvalitetan muški kaput se može nositi iz različite odevne kombinacije, bilo da se nose ležernije farmerke ili pak elegantne pantalone.

Muški kaputi idu uz različite stilove oblačenja i dodaju komponentu elegancije. Ta komponenta doprinosi tome da svaka osoba koja nosi muški kaput automatski bude shvaćena ozbiljno, što može biti jako povoljno ukoliko se teži ka takvom utisku.

Cipele koje se uklapaju uz svaki autfit

Suštinski deo svakog garderobera jesu upravo cipele koje mogu da idu uz svaki autfit. Najjednostavniji izgled može da se podigne na viši nivo interesatnim cipelama i učini znatno boljim.

Bez obzira na priliku za koju su potrebne, postoji nekoliko ključnih stilova obuće koji se mogu vrlo lako kombinovati sa različitom odećom. Tako, na primer, klasične crne kožne cipele, kao i tamno braon, mogu biti veoma upotrebljive za spektar odevnih kombinacija. To su klasični stilovi koji nikad ne izlaze iz mode i odišu elegancijom.

Takvi modeli cipela su prilično udobni i mogu se nositi u različitim prilikama, bilo da u potrebni za poslovne sastanke ili večernji izlazak. Drugi model cipela koji je potrebno imati u rotaciji, jesu i sportske.

Kvalitetne bele teniske cipele, uparene sa farmerkama i običnom majicom mogu izgledati jako skupo i otmeno, čak i ukoliko se teži ka sportskom stilu.

Dodavanje aksesoara

Stil se znatno može unaprediti aksesoarima, pa je potrebno naučiti kako ih kombinovati na način koji će ostaviti najbolji utisak. Aksesoarima se daje poseban pečat, pa tako postoji i širok spektar onih koji mogu da upotpune estetiku.

Prva stvar koja pada na pamet jeste upravo dobar sat. Ne mora se potrošiti mnogo novca na sat kako bi bio efektan. Potrebno je samo odabrati pravu veličinu i model koji će stajati lepo na zglobu.

Pažnja prema detaljima je veoma važna, pa tako klasičan kožni sat može da doda dozu elegancije uz poslovni izgled, a ukoliko se teži više ka sportskom izgledu, neki sportski model može biti odličan za ležerniju kombinaciju.

Pored satova, marame i šalovi mogu biti odlični dodaci koji nadopunjuju izgled bojom i teksturom. Još jedan aksesoar koji zasigurno vole svi, jesu upravo naočare za sunce koje, koje u zavisnosti od modela, mogu zaokružiti i učiniti autfit kompletnijim.

Uloga frizure i brade

Posle odeće i aksesoara, vreme je da se pozabavimo temom brade i frizure. One igraju ključnu ulogu pri oblikovanju ukupnog izgleda, pa tako dobra frizura može da osveži lice i istakne sve dobre crte.

Svima je poznat osećaj osveženja i samopouzdanja posle nove frizure, pa je zbog toga važno negovati se na pravi način. Nevažno je koja frizura se pravi, jer sve dok je kosa sređena, izgled će biti uredan.

Sa druge strane, brada prati donje crte lica, pa može značajno promeniti percepciju stila kao da je modni dodatak. Negovana brada je veoma važna kako bi izgled bio sofisticiran, a različiti stilovi mogu dati željeni efekat, što je individualna stvar.

Važno je redovno održavati i kosu i bradu, koristeći odgovarajuće proizvode za negu i održavanje. Ulja za bradu i vosak za frizuru mogu biti najbolji prijatelji, poboljšavajući i estetiku i zdravlje kose.

14°

Vedro
  • 23:00

    Vedro
    14°C
  • 02:00

    Vedro
    13°C
  • 05:00

    Vedro
    11°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI