Kompanija "Orao" 30. oktobra obilježava osam decenija

Kompanija "Orao" iz Bijeljine obilježiće osam decenija postojanja u srijedu, 30. oktobra, kada će biti služen parastos palim borcima i položeni vijenci u krugu preduzeća, nakon čega je planirana svečanost u Etno-selu "Stanišići"

BIJELJINA

Parastos za 23 radnika "Orla" koji su kao pripadnici Vojske Republike Srpske život dala u Odbrambeno-otadžbinskom ratu biće služen u 12.00 u časova.

Svečanost povodom jubileja i 30. oktobra - Dana kompanije "Orao" biće održana u salonu "Moskva" u Etno-selu "Stanišići" od 19.00 časova.

Izjave za medije planirane su za 18.45, najavljeno je iz ovog preduzeća.

U Centru za kulturu u Bijeljini će u četvrtak, 24. oktobra, biti prikazan dokumentarni filma "Put dalekih plavetnih visina" koji je snimljen povodom jubileja kompanije "Orao".

Dokumentarac kroz priče iz bogate istorije "Orla" donosi sliku o izazovima i trijumfima koji su oblikovali put ove kompanije.

Projekcija je planirana u 17.00 časova, a izjave za medije su predviđene u 16.45 časova.

"Orao" je, nakon što je 1944. osnovan u Pančevu kod Beograda kao radionica za opravke avionskih motora, 1949. godine dislociran u Rajlovac kod Sarajeva, te u narednim godinama prolazio kroz sve tehnološko-tehničke stepenice u remontnoj djelatnosti klipnih i turbomlaznih motora.

Nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma, "Orao" je preseljen u Bijeljinu, budući da je Rajlovac pripao Federaciji BiH. Zabilježen je podatak da je firma preseljena u 2.000 kamiona.

Sjedište "Orla" od 1996. godine je u Bijeljini, drugi po veličini grad u Republici Srpskoj. Sadašnji kapaciteti izgrađeni su na prostoru od 99.000 metara kvadratnih, na potpuno novoj lokaciji 1997. godine, sa sjedištem u Bijeljini.

"`Orao` DOO Beograd, čiji smo osnivač, i odjeljenja laboratorija u Banjaluci i Istočnom Sarajevu nam omogućavaju lakši kontakt sa klijentima i efikasan odgovor na svaki zahtjev tržišta", piše na sajtu kompanije.

Preduzeće "Orao" ima 340 zaposlenih, među kojima mnogo mladih inženjera, kao i 100 visokokvalifikovanih radnika.

19°

Vedro
  • 14:00

    Vedro
    19°C
  • 17:00

    Vedro
    19°C
  • 20:00

    Vedro
    16°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI