Suđenje Urošu Blažiću: "Pala sam i pravila se mrtva"

Suđenje Urošu Blažiću (21), optuženom za devetostruko ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona i ranjavanje još 12 osoba nastavlja se danas, a predviđeno je saslušanje pojedinih oštećenih, svjedoka i vještaka.

REGION I SVIJET
FOTO: Kurir / Nenad Kostić, Petar Aleksić

- Osim Andrijane Mitrović iz Malog Orašja, koja je teško ranjena u maskaru, očekuje se i svedočenje porodice Gavrilović iz Kragujevca kod kojih se nakon zločina skrivao Uroš Blažić - kaže izvor Kurira i dodaje da su na današnje ročište pozvani i vještaci.

Inače, sudija Lidija Jovanovski odobrila je i ponovno saslušanje Miroslava Miše Todorovića, oca ubijenog Dalibora Todorovića, po njegovom zahtjevu jer kako je poručio preko advokata Stefana Stefanovića, ima nova saznanja koja mogu pomoći u istrazi.

Andrijana Mitrović koja je teško ranjena u masakru stala je za sudsku govornicu te prepričala kobni susret sa Blažićem.

- Došla sam sa dve drugarice u Dubonu, ali sam prethodno bila kod spomenika Ravni Gaj. Kratko smo se zadržale i otišle smo da se družimo kod škole u Duboni. Tu su bili Milan, Kristina Panić, Dalibor, Anđela Stevanović i Nemanja Ivanović. Sedeli smo tu nekih 10 minuta, a onda smo čuli pucnjavu. Mislili smo da neko nešto slavi, a Dalibor se našalio i rekao "ajmo da vidimo ko slavi". Nije prošlo ni 10 minuta, on je došao do nas. Parkirao se kod kapije. Rekao je "ruke uvis", stao autom i kod kapije je rekao ruke uvis i lezite, pucaću. Krenuo je da puca, a ja sam pala i pravila sam se mrtva. Posle sam izgubila svest i ne se sećam se ničeg više. Probudila sam se, na dva metra od nas je pucao i to rafalno, a posle je bilo pojedinačno. Pucao je po nama iz puške, izlazile su neke varnice, koliko se sećam. Čula sam kako je drugarica vrištala, on je to čuo, pala sam na stomak i vraćao se pojedinačno da puca u nas - rekla je Mitrovićeva.

14°

Vedro
  • 23:00

    Vedro
    14°C
  • 02:00

    Vedro
    13°C
  • 05:00

    Vedro
    11°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI