OSUĐEN NASILNIK Muškarac koji je na pješačkom prelazu napadao starijeg čovjeka dobio GODINU DANA ZATVORA

Muškarac V. S. (36) iz Beograda osuđen je na godinu dana zatvora uslovno, po priznanju krivice i sklapanja sporazuma sa tužilaštvom, nakon što je uhapšen zbog nasilja.

REGION I SVIJET
FOTO: SERBIALIVE_BEOGRAD/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Naime, on je pretukao starijeg čovjeka u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu, a sve je potkrepljeno snimkom sa kamere na kolima, koji je objavljen na društvenim mrežama.

– Osumnjičeni V.S.(36) je juče saslušan pred javnim tužiocem Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu kojom prilikom je izrazio kajanje i priznao je da je 14. oktobru u Bulevaru kralja Aleksandra vršenjem nasilja prema oštećenom S.M. (78), nanijevši mu laku tjelesnu povredu, značajno ugrozio spokojstvo građana i teže remetio javni red i mir, čime je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje – saopšteno je iz tužilaštva.

Poslije saslušanja Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je sa osumnjičenim zaključilo sporazum o priznanju krivičnog djela na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Ova kazna zatvora neće biti izvršena ako okrivljeni u roku od četiri godine ne izvrši krivično djelo.

Da podsjetimo, prije dva dana javnost u Srbiji ostala je zaprepašćena snimkom nasilja na kome se vidi mlađi muškarac koji izlazi iz automobila i udara starijeg čovjeka u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu.

Djevojka za koju se ispostavilo da je studentkinja prva je pritekla u pomoć deki, koji je od udarca završio na betonu i odmah otjerala nasilnika od njega.

Djevojka koja je pomogla žrtvi nasilja za medije ispričala da se nije dvoumila da li će da pomoći napadnutom starcu, već je istog trenutka stala u njegovu zaštitu, piše Blic.