Monodrama „Knjiga o Milutinu“ na sceni Centra za kulturu u Bijeljini

Za bijeljinsku pozorišnu publiku u subotu, 19. oktobra, beogradski glumac Nenad Jezdić će u Centru za kulturu „Semberija“ izvesti monodramu „Knjiga o Milutinu“, kultnu predstavu „Zvezdara teatra“.

BIJELJINA

Ovo pozorišno gostovanje su omogućili Gradska uprava Grada Bijeljina i Lokalna fondacija, a prihod od ulaznica je namijenjen za adaptaciju stambenih objekata porodica sa djecom sa poteškoćama u razvoju koja imaju sto odsto invaliditeta.

Ulaznice su u prodaji od danas, na biletarnici Centra za kulturu.

Govoreći iz ugla tragične sudbine svoje porodice, istinski neznani junak, paradigma istinske ljubavi i patriotizma, ali zatvorenik nakon dolaska komunista na vlast, pod optužbom da je kulak, Milutin pripovijeda o sudbini srpskog sela i Šumadije u periodu između Sarajevskog atentata i Drugog svjetskog rata. Milutin istovremeno pati i za propuštenim prilikama koje selo nije ostvarilo zbog ratova, svjestan činjenice da narod koji je doživio tolika stradanja, kao Srbi u Prvom svjetskom ratu, jeste ratni pobjednik, ali je, istovremeno, poražen zbog gubitka čitavih generacija i razaranja bogatstva sticanog vijekovima.

Milutinova i sudbina srpskog seljaka, pobjednika na Ceru, Kolubari, Kajmakčalanu i Dobrom Polju, koji je pregazio Albaniju i probio Solunski front je i danas aktuelna i povod za razmišljanje o putevima i stranputicama srskog naroda sve do danas.

11°

Kiša
  • 23:00

    Oblačno
    11°C
  • 02:00

    Oblačno
    11°C
  • 05:00

    Oblačno
    10°C
Kiša

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI