Obustavlja se proizvodnja poznatog energetskog pića: Ima ga na tržištu u BIH

Zbog nestašice B vitamina koja je trenutno u toku u Evropi, kompanija Hell Energy iz Mađarske će privremeno obustaviti proizvodnju Hell energetskih napitaka koji sadrže B vitamine i to od 17. oktobra, a procjenjuje da će obustava trajati dvije do tri sedmice.

REGION I SVIJET
FOTO: hellenergy.com

"Evropska nestašica vitamina B o kojoj se naširoko izvještava u medijima, značajno utiče na farmaceutsku i prehrambenu industriju. B vitamini su neophodni za mnoge procese, a dobar primjer je vitamin B12 koji podržava normalnu funkciju imunog sistema i pomaže u smanjenju umora. Kao odgovor na ovu situaciju, primorani smo privremeno zaustaviti proizvodnju naših HELL energetskih napitaka od 17. oktobra 2024. godine", saopštili su iz kompanije čiji proizvodi se nalaze i na tržištu BiH.

Ističu da preduzimaju sve kako bi smanjili trajanje ovog prekida, te redukovali njegov uticaj na njihove partnere i kupce.

"Važno je napomenuti da se ova obustava u proizvodnji odnosi samo na Hell energetske napitke, dok ostatak njihovih proizvoda - uključujući Ice Coffee, XIXO i FloeWater ", ostaje potpuno dostupan.

"Kako ova nestašica utiče na širok spektar industrija širom Evrope, mi aktivno radimo sa našim dobavljačima i međunarodnim partnerima na rješavanju ovog problema što je brže moguće. Cijenimo razumijevanje i podršku naših partnera i kupaca tokom ovog izazovnog perioda", zaključili su oni, prenosi Oslobođenje.

17°

Umjereno oblačno
  • 17:00

    Umjereno oblačno
    17°C
  • 20:00

    Umjereno oblačno
    14°C
  • 23:00

    Oblačno
    11°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI