Bijeljinska "Gradska toplana" počela grejnu sezonu

"Bijeljinska „Gradska toplana“ je počela novu grejnu sezonu 2024/2025 15. oktobra tekuće godine u jedan čas iza ponoći", saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina.

BIJELJINA

"Ovo preduzeće je izvršilo remont postrojenja toplane i to remont kotlova, remont podstanice sa jonskim izmjenjivačima, remont vanjskog dimovoda i remont pumpi u pogonu. Takođe, urađene su zamjene dotrajalih cijevi na mreži u OŠ „Sveti Sava“ u dužini od 96 m. Remontovani su pojedini ventili i pumpe u podstanicama", dodaje se u saopštenju.

"Trenutno se na skladištu uglja nalaze samo zalihe od prethodne grejne sezone, iako je „Gradska toplana“ obavještenje o nabavci uglja za ovu grejnu sezonu objavila je na portalu javnih nabavku još 27. juna 2024. godine. Ipak, do okončanja ove Javne nabavke još uvijek nije došlo. Do krajnjeg roka za dostavu ponuda dostavljene su dvije ponude. Na odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača izjavljena je žalba koja je zaprimljena u  „Gradskoj toplani“ 26. avusta, a izjašnjenje na žalbu poslato je Kancelariji za razmatranje žalbi 30. avgusta (KRŽ Banja Luka je isto zaprimilo 02. septembra 2024. godine). Međutim, odgovor nije dobijen ni nakon ulaganja dvije urgencije: prva urgencija za rješavanje po žalbi poslata je 06. septembra 2024. godine (primljena u KRŽ Banja Luka 09. septembra 2024. godine), dok je druga urgencija poslata je 17. septembra 2024. godine (primljena u KRŽ Banja Luka dana 18. septembra 2024. godine). Dakle, do danas KRŽ Banja Luka nije donijela odluku po žalbi. Nažalost, ovo je tek još jedna u nizu javnih nabavki koje su sabotirane žalbama, sa kojima se Grad Bijeljina susreće.", navodi se u saopštenju Gradske uprave.

16°

Kiša
  • 23:00

    Umjereno oblačno
    15°C
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    14°C
  • 05:00

    Oblačno
    12°C
Kiša

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI