VELIKO PRIZNANJE TAMARI VUČIĆ U "SUNČANOJ RECI" U BANJI KOVILJAČI -Uzdarje čedu svome

Tamara Vučić, supruga predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, dobitnica je nagrade "Dobrinka Biba Mirković-ličnost za ponos Loznice, koju je primila, na svečanosti u Etno selu "Sunčana reka", kraj Drine, čiji je novčani dio dala, odmah, za liječenje dječaka iz Loznice.

REGION I SVIJET

Za Prvu damu Republike Srbije g-đu Tamaru Vučić stiglo je pet prijedloga, od kojih jedan od našeg uglednog novinara Vladimira Mitrića i čitamo prilikom dodele nagrade.

Povodom dodjele nagrade DOBRINKA BIBA MIRKOVIĆ – LIČNOST LOZNICE ZA PONOS ovogodišnji dobitnik je Prva dama Republike Srbije gospođa Tamara Vučić koja je čedo i ponos našeg zavičaja.
 
Ovu nagradu za najviše domete koje ostvaruje u svim oblastima života i rada za svoj grad, kraj i svoju Srbiju, ustanovika Dobrinka Biba Mirković, koja je, u međuvremu preminula, ali je uzdarje zahvaljujući njenom suprugu Zoranu, kćerki Ružici i sinu Mirku ostalo. Laureati su, pored ostalih, bili akademik Svetislav Sveta Božić, čuveni srpski univerzitetski profesor i kompozitor, novinarka Zorica Višnjić, kompozitor Milutin Popović Zahar....

Za ovu nagradu, ove godine, predloženo je 39 kandidata, a žiri se odlučio da dobitnik bude Tamara, kao najdostojnija za ovo prestižno uzdarje.

-Tamara je ostvarena ličnost u mnogim oblastima, od medija, diplomatije, do humanitarnog i kulturnog djelovanja -navodeno je u obrazloženju nagrade.

Tamara je, kao osnovac, pa gimnazijalka i zapažena članica KUD „Karadžić“, ali i kao glumica sa talentom, stasom, glasom i savršenom dikcijom, davno ostavila značajan pečat u rodnom gradu i zavičaju, kojem se uvinek vraća i danas svim srcem, što nema sugrađanina koji ne zna i koji to ne poštuje. Tamara se nekoliko puta obraćala Lozničanima zanimljivo, emotivno, toplo, kristalno i jasno, glasom koji svjedoči da srpski jezik ovde zaista „najlepše žubori“. Prva dama Republike Srbije u sebi nosi specifično i lijepo gospodstvo kojim se predstavlja u zemlji i svijetu prilikom susreta sa najznačajnijim svjetskim ličnostima iz politike, kulture, umjetnosti i drugih oblasti. I ranije bilo je uglednih ličnosti i ministara  koji su pomagali rodnom gradu ali niko, baš niko, toliko i tako od srca kao Tamara.

Primajući nagradu od porodice Mirković Tamara je zahvalila "od sveg srca", ističući da je raduje ova nagrada.  Naglasila je da joj je posebno drago:

-Posebno mi je drago jer je ovo nagrada od mojih -poručila je baš emotivno Tamara, ističući da su tu njeni najmiliji na čelu sa sinom Vukanom, majkom Grozdom, ocem Branom, kao i njeni dragi sugrađani.

Tamara kaže da joj je milo što je ovo, pored ostalog, nagrada ističe ponos, ali i što je nazvana lijepo, da ljepše ne može biti, čedom rodnog kraja i Srbije.Istovremeno, ovo joj je drugo priznanje iz rodnog grada. Nedavno je za Dan grada Loznice nagrađena Poveljom, najvećim priznanjem grada Loznica.

Lozničani su čestitali sugrađanki, koja ih, kako kažu Zane Šaulić, Željko Rašević, Petar Banković, Mileta Janković i drugi "na najbolji način, ne samo predstavlja, već se bori i zalaže za sve što je najvažnije i najvrijednije za naš rod i otadžbinu.

13°

Oblačno
  • 23:00

    Oblačno
    13°C
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    12°C
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    12°C
Oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI