Evo šta je rekao poznati meteorolog kakvo vrijeme nas očekuje u narednom periodu

"Uživajte u ugodnom i mirnom oktobarskom vremenu", naveo je u novom pregledu vremenskih prilika za naredni period meteorolog Nedim Sladić.

BiH
FOTO: NEDIM.SLADIC/INSTAGARM/SCREENSHOT

Istini za volju, magli ujutro po kotlinama i uz riječne tokove ne možemo pobjeći i bit će podsjetnik da je jesen uveliko tu, ali danju obilje sunca i nebeskog plavetnila – dodao je Sladić.

Takođe, kako je istakao, svježa jutra i ugodno topli dani odgovaraće karakteristikama Miholjskog ljeta.

– Padavine nisu izgledne do 19.oktobra – zaključio je Sladić, prenosi N1.

Inače kako su ranije objavili meteorolozi FHMZ, sutra (nedjelja) će biti uglavnom sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niske oblačnosti.

Vjetar slab, većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 18 i 24°C.

U ponedjeljak u Bosni očekuje prolazno naoblačenje prije podne. Lokalno može pasti malo kiše. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C.

15°

Umjereno oblačno
  • 20:00

    Umjereno oblačno
    15°C
  • 23:00

    Umjereno oblačno
    14°C
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    12°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI