MEĐUNARODNO TAKMIČENJE U PISANJU PISAMA Pobjedničko poslala učenica iz Bijeljine Iskra Mandić

U Banjaluci su danas uručene nagrada povodom 53. Međunarodnog takmičenja u pisanju pisama za mlade za koje je odabrano 11 najboljih, a pobjedničko je poslala učenica iz Bijeljine Iskra Mandić.

BIJELJINA

Mandićeva, koja je učenica šestog razreda bijeljinske Osnovne škole "Sveti Sava", rekla je da je pisanje pisama važno za očuvanje tradicije, te dodala da je pisala djevojčici iz budućnosti o svijetu kakav je sada i kakav bi trebalo da bude.

"Moja generacija je rasla u vrijeme pandemije virusa korona. Svjedoci smo brojnih ratova u svijetu i neki naši vršnjaci boluju od teških bolesti zbog raznih zračenja", rekla je Mandićeva.



Tema ovogodišnjeg takmičenja u pisanju pisama za mlade, koje su sporvele "Pošte Srpske" zajedno sa "BH poštom" i "Hrvatskom poštom" iz Mostara, bila je "Napiši pismo budućim generacijama o svijetu za koji se nadaš da će naslijediti".

Izvršni direktor "Pošta Srpske" za marketing i prodaju Dijana Grujić izjavila je da će pobjedničko pismo biti poslato na završnu manifestaciju koju organizuje Svjetski poštanski savez o temi koju je delegirao ovaj savez.

"Posebno smo ponosni na Banjaluku koja ima velike mogućnosti za organizaciju svečanosti poput današnje", rekla je Grujićeva.



Danijela Brkić iz "Hrvatskih pošta" Mostar istakla je da je ovo vrijedno takmičenje za mlade sa zahtjevnim temama, te da je iz pisama koje mladi šalju vidljivo da oni imaju šta da kažu i da žele da se čuje njihov glas.

Portparol "BH pošta" Katarina Kamočaji rekla je da ovo takmičenje podstiče kreativnost kod djece i pruža im mogućnost da izraze svoja mišljenja.

Ona je navela da je u "BH pošte" stiglo oko 400 pisama, a sveukupno oko 600 pisama koja su poslala djeca iz cijele BiH.

Za osvojeno prvo mjesto nagrada je 500 KM plus bicikl, za drugo 300 KM plus bicikl, a za treće mjesto 200 KM plus bicikl.

Međunarodno takmičenje u pisanju pisama za mlade svake godine pokreće Svjetski poštanski savez, a sprovode poštanski operateri širom svijeta.



Organizaciju i realizaciju 53. Međunarodnog takmičenja u pisanju pisama za mlade podržali su i Ministarstvo komunikacija i transporta u Savjetu ministara, resorna minotarstva Republike Srpske i Federacije BiH, te Agencija za poštanski saobraćaj BiH. 

14°

Umjereno oblačno
  • 23:00

    Umjereno oblačno
    14°C
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    14°C
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    12°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI