Veče satire i humora u Bijeljini: Promocija knjige "Dobro je da nije najgore"

Promocija knjige satiričnih priča "Dobro je da nije najgore" održaće se u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini, u utorak, 15. oktobra 2024. godine, sa početkom u 19 časova.

BIJELJINA

Na promociji će o knjizi govoriti književnik i novinar Vanja Bulić, zatim književni kritičar i profesor, dr Cvijetin Ristanović, kao i Karlo Astrahan, književnik i predstavnik izdavača.

Autor knjige, Milan J. Mihajlović, dugogodišnji saradnik humorističko-satiričnog lista Ošišani jež, poznat je po tome što u svojim satirama koristi humor kao oružje. Odgajan u "ježevom duhu", Mihajlović je više od tri decenije posvećen pisanju aforizama, satiričnih priča i poezije, kao i pjesama za djecu. Njegov prepoznatljivi stil donosi mu brojne nagrade, uključujući nagradu Slobodan Kostić, koju mu je 2019. godine dodijelio Ošišani jež i Kulturni centar Leskovac. Rođen u Bijeljini autor se kroz svoje priče vraća korijenima, dok se istovremeno bavi univerzalnim temama sa humorističnim pristupom.

Knjiga "Dobro je da nije najgore" na satiričan i duhovit način osvjetljava svakodnevne probleme u zdravstvu i farmaciji, kroz prizmu nesvakidašnjih situacija ljekara i pacijenata. Ove priče ne samo da zabavljaju, već i podsećaju čitaoce na važne životne lekcije - uz osmijeh. Autor je istakao da mu je cilj da kroz humor prenese poruku, zabavi čitaoce, ali i podstakne na razmišljanje.

Svi ljubitelji dobre satire i humora su dobrodošli da uživaju u ovoj posebnoj književnoj večeri.

15°

Umjereno oblačno
  • 23:00

    Umjereno oblačno
    14°C
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    14°C
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    11°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI