Podrška obrazovanju i kreativnosti: Projekat "Škola i domaćinstvo" u OŠ „Petar Kočić“

Neformalna grupa "Darodavaoci" konkurisala je na Javni poziv Lokalne fondacije Bijeljina za dodjelu malih grantova, uz sufinansiranje od strane I-platforme BiH.

BIJELJINA

Dana 18. oktobra 2024. godine realizovaće projekat pod nazivom „Škola i domaćinstvo“, čiji je cilj podrška najstarijoj osnovnoj školi u Semberiji, OŠ „Petar Kočić“ u Brocu, koja postoji još od 1885. godine.

- Od defektologa škole saznali smo koliko truda ulažu u rad s djecom s poteškoćama u razvoju, ali i sa svim učenicima koji žele izraziti svoju kreativnost. Djeca u ovoj školi izrađuju torbe, nakit i druge predmete koristeći različite materijale kao što su papir, karton, šišarke i šljokice. Važno je isticati vrijednosti koje se kod djece razvijaju kroz ovaj rad, kao što su odgovornost, volja za radom i kreativnost, rekla je Ljubica Mlađenović, idejni tvorac projekta „Škola i domaćinstvo“.

- U sklopu projekta biće održana manifestacija pod nazivom „Moja škola sa dušom kreativca“, koja uključuje recitale o istorijatu škole, modnu reviju i humanitarnu izložbu. Očekujemo veliki broj gostiju, a za najmlađe je planiran zabavni program i koktel za zvanice. Djeca će na modnoj reviji predstaviti torbe koje su sami kreirali i ukrasili, dodala je Mlađenovićeva.

Pored toga, škola će od I-platforme dobiti na poklon knjige – lektire za sve razrede od 1. do 9. Cilj I-platforme je okupljanje dijaspore i promovisanje obrazovanja kao jedne od najvažnijih vrijednosti.

Idejni tvorac projekta je Ljubica Mlađenović, defektolog škole je Ranka Savičić, a vođa grupe je Aleksej Mlađenović.

20°

Vedro
  • 23:00

    Umjereno oblačno
    20°C
  • 02:00

    Kiša
    18°C
  • 05:00

    Kiša
    15°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI