Načelnik Ugljevika ponovio članove KUD "Ravno Polje" narodnom nošnjom: Baštinici blaga srpskog

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić uručio je nošnju, 24 kompleta, Kulturno-umjetničkom društvu "Ravno Polje" zajedno sa načelnicom Opštinskog odjeljenja za finansije Ružom Jović.

BIJELJINA

Za ovu namjenu iz lokalnog budžeta izdvojeno je 10.000 KM a ostatak od 4.000 KM finansirao je KUD "Ravno Polje".

Načelnika Perića ugostili su najmlađi članovi kao i rukovodstvo ovog kulturno-umjetničkog društva koji ove godine obilježava 15 godina rada i postojanja.

Perić nije krio emocije pa je istakao da je divno vidjeti ovu dječicu koji predstavljaju najljepše lice Ugljevika gdje god igraju tradicionalne igre.

-Hvala vam za sve što činite za naš zavičaj, što igrom, pjesmom i nošnjama pronosite tradiciju našeg kraja, naše divne običaje i što na najbolji način prezentujete naš Ugljevik i našu Republiku Srpsku-zahvalio je načelnik članovima KUD-a "Ravno Polje".

Sva tri kulturno-umjetnička društva sa područja Ugljevika, napominje Perić, imaju podršku opštine Ugljevik.

-I u narednom periodu sa zadovoljstvom ću podržati sve one koje baštinu kulturu i tradiciju srpskog roda-najavio je Perić.

Predsjednik KUD-a "Ravno Polje" Kosana Mitrović uručila je zahvalnicu načelniku Periću za sve dobročinstvo i podsjetila da je ovo treća nošnja koju dobijaji na dar od opštine Ugljevik.
-Imamo veliku podršku načelnika Vasilija Perića od samog osnivanja još od 2009 godine-podsjetila je Mitrovićeva.

KUD "Ravno Polje" broji više od 100 članova raspoređenih u četiri grupe.

15°

Kiša
  • 02:00

    Oblačno
    16°C
  • 05:00

    Oblačno
    14°C
  • 08:00

    Oblačno
    14°C
Kiša

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI