Dodik: Pobjeda Stevana Sandića otvara put razvoja i prosperiteta Lopara

Predsjednik SNSD Milorad Dodik izjavio je danas u Loparama da pobjeda kandidatat ove stranke za načelnika opštine Stevana Sandića otvara put razvoja i prosperiteta Lopara kroz saradnju sa Republikom Srpskom i Srbijom i poručio da će se na aktuelnu temu rudarenja litijuma sve raditi samo u dogovoru sa narodom.

BIJELJINA

"Spreman sam da podržim sve razvojne programe, primarno vodovod, dodatni kapacitet za vrtić, kao i izgradnju zgrade sa pet stanova za mlade bračne parove", rekao je Dodik na centralnoj tribini SNSD-a u Loparama.

Reagujući na udruživanje lokalne vlasti sa federalnim opštinama u navodnoj priči protiv rudarenja litijuma, Dodik je poručio da su Lopare Republika Srpska i da ih niko neće uvući u neku Bosnu ili Federaciju BiH.



On je za SDS kao političkog oponenta rekao da je "velika nevolja naroda" i probosanska partija.

"Načelnik Lopara nije dozvolio da vlasti Republike Srpske pomognu Loparama, njegova politika nije bila uspješna i treba nam domaćin da zajednički razvijamo ovu opštinu", istakao je Dodik i dodao da je bitno jedinstvo kroz okupljanje srpskog naroda.



On je rekao da su Lopare jedina opština u Republici Srpskoj koja nije imala nijedan prijedlog da se u ovoj lokalnoj zajednici nešto izgradi ulaganjem Srbije, te naveo da je to zato da se ne bi reklo da je Dodik ili Aleksandar Vučić nešto uradio u Loparama.

"Mi imamo odlične odnose sa Srbijom i vodimo Lopare ka razvoju i prosperitetu, ali ako vi baš hoćete prema Tuzli, slijedite političke oponente", rekao je Dodik.

Kandidat SNSD-a za načelnika Lopara Stevan Sandić rekao je da puna sala na današnjoj tribini svjedoči povjerenje naroda u SNSD koji je ponudio ubrzan razvoj, priključak na auto-put, podizanje industrijske zone i hladnjače kao podrška poljoprivrednicima u ovom voćarskom kraju i prioritetno rješavanje vodosnabdijevanja.



"Za 16 godina mandata sadašnji je načelnik potrošio 100 miliona maraka lokalnog budžeta, a Lopare su i dalje izrazito nerazvijena opština, ne vide se bolji putevi, ni nova radna mjesta, populacione mjere, nego je za te godine izgubljeno 30 odsto stanovništva", rekao je Sandić.

Nosilac odborničke liste SNSD-a za Skupštinu opštinu Lopare Savo Cvijetinović poručio je da je došlo vrijeme da i Lopare pobijede sa odlaskom sadašnje lokalne vlasti koju je kritikovao da ima više sluha za saradnju sa federalnim opštinama, nego za svoje građane i Republiku Srpsku koja je plaćena životima srpskih junaka.

Tribini u Loparama prisustvovali su organizacioni sekretar SNSD-a Igor Dodik, te članovi Glavnog odbora Siniša Karan i Radovan Kovačević.

18°

Kiša
  • 23:00

    Kiša
    17°C
  • 02:00

    Oblačno
    17°C
  • 05:00

    Oblačno
    14°C
Kiša

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI