Petrović obišao gradilišta: "Bijeljina se razvija"

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović obišao je danas gradilišta Prihvatilišta za djecu u Pučilama, kao i novog Vatrogasnog doma, čiju je dosadašnju izgradnju karakterisalo, kaže, niz opštrukcija i neutemeljenih žalbi. Petrović je rekao da Bijeljina “ne stoji”, kako tvrde njegovi oponenti, nego da se razvija dinamikom koja je pravična i zakonom predviđena.

BIJELJINA

Izgradnja objekta, koji će služiti za stanovanje djece bez roditeljskog staranja trenutno je u fazi izvođenja grubih radova.

Gradska uprava je do sada izdvojila oko 320.000 KM, dok je plan da se kroz budžetska sredstva za 2025. godinu izdvoji 300.000 mraka, a od švajcarskog “Karitasa” obezbijedi još 200.000, za konačni završetak ovog objekta, pojasnio je Petrović.

“Proširujemo obim prava iz domena socijalne zaštite i zato smo danas ovdje u Mjesnoj zajednici Pučile, gdje ćemo u narednim danima rješavati  pitanja prstupnog puta i priključka na vodovodnu i elektro mrežu, koje će naravno obezbijediti Gradska uprava.

Ovaj objekat će imati i prelijepo dvorište”, rekao je gradonačelnik.

Dodao je da će u samom objektu biti vršena stroga kontrola – ko može da uđe, ko da izađe, a sve u cilju maksimalne bezbjednosti korisnika. 

Gradonačelnik Petrović obišao je danas radove na izgradnji Vatrogasnog doma, koji su ušli u četvrtu fazu i za koje je do danas iz gradskog budžeta izdvojeno ukupno 2 miliona konvertibilnih maraka.

“Moram da kažem da je ovu fazu, te raspisivanje i sprovođenje javne nabavke karakterisalo niz opstrukcija i žalbi, koje su sve redom odlazile u Kancelariju za razmatranje žalbi.

Zato je cjelokupan postupak produžen, a mi tek krajem septembra došli u zakonsku i proceduralnu poziciju da potpišemo ugovor.

Evo nas danas u posjeti gradilištu, gdje pored svih naslova i optužbi mogu da kažem da u Bijeljini ništa “nije stalo”, da se Bijeljina razvija dinamikom koja je pravična i zakonom predviđena i naravno da nema naduvanih javnih nabavki, koje imaju za cilj da strpaju milione u džepove onih koji su navikli da kradu i da otimaju”, rekao je gradonačelnik Bijeljine.

Planirani rok za izgradnju i predaju na upotrebu ovog ovog objekta je 2026. godina, rekao je Petrović i dodao da je paralelno planirana nabavka nove, savremene, vatrogasne opreme.

19°

Oblačno
  • 20:00

    Kiša
    19°C
  • 23:00

    Oblačno
    18°C
  • 02:00

    Oblačno
    18°C
Oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI