MUP: Policija će omogućiti povoljan ambijent za održavanje izbora

Policijski službenici preduzeće sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem omogućavanja povoljnog bezbjednosnog ambijenta za održavanje lokalnih izbora na 2.042 glasačka mjesta u Republici Srpskoj, konstatovano je u Banjaluci na Stručnom kolegijum ministra unutrašnjih poslova Srpske Siniše Karana.

BIJELJINA

Na Kolegijumu, kojem su prisustvovali direktor Policije Siniša Kostrešević i načelnici operatvinih uprava, analizirane su sve realizovane i planirane aktivnosti Štaba Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ za bezbjednost "Izbori 2024".

Na Stručnom kolegijumu ocijenjeno je da je stanje bezbjednosti na teritoriji Republike Srpske zadovoljavajuće, kao i da je MUP obezbijedio da dosadašnji predzborni period u Srpskoj protekne u mirnoj i demokratskoj atmosferi, bez većih incidenata.

Policijski službenici uspješno su obezbijedili 297 javnih skupova u predizbornoj kampanji, od čega 100 na otvorenom, 197 u zatvorenom prostoru, te postupili po svakoj prijavi i saznanju, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Ponovljena je opredjeljenost MUP-a Republike Srpske da u saradnji sa tužilaštvima u Republici Srpskoj preduzmu sve potrebne mjere i radnje kako bi spriječili i sankcionisali one koji krše zakon u izbornom procesu za lokalne izbore koji će biti održani u nedjelju, 6. oktobra.

Na dan izbora biće dežurni timovi tužilaca i policijskih službenika kako bi mogli da reaguju na bilo koju prijavu koja se tiče izvršavanja krivičnog djela, izađu na teren i urade uviđaj.

Karan je pozvao građane da prijave policiji svaku neregularnost, nuđenje novca, upućivanje prijetnji da neko glasa za nekoga ili ne glasa. 

19°

Oblačno
  • 14:00

    Oblačno
    19°C
  • 17:00

    Oblačno
    20°C
  • 20:00

    Kiša
    17°C
Oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI