Prebrojani glasovi u Podgorici

Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila je 29,9 odsto, a koalicija Pokreta Evropa sad i Demokratske Crne Gore 21,8 odsto glasova na lokalnim izborima u Podgorici, pokazuju rezultati Centra za demokratsku tranziciju (CDT) na osnovu obrađenih 209 od 215 biračkih mesta.

REGION I SVIJET

Prema podacima CDT-a, koalicija Za budućnost Podgorice osvojila je 20,2 odsto glasova, a lista „Jakov Milatović – Za bolju Podgoricu” 10,5 odsto, objavila je RTCG.

Iznad cenzusa su još i Evropski savez, Pokret Preokret i Stranka evropskog progresa.

Cenzus, prema dosadašnjim rezultatima, nisu prešli Pokret napred, Podgorička lista, Crnogorska građanska akcija, Pokret podstanara, Crnogorska evropska partija i Bošnjačka stranka.

Na vanrednim izborima u Podgorici glasalo je 56,4 odsto birača, a učestvovalo je 13 lista.

Spaić: Ima razloga za zadovoljstvo

Lider Evrope sad i premijer Milojko Spaić izjavio je da ima razloga za zadovoljstvo nakon lokalnih izbora, ističući da su, s obzirom na okolnosti, postigli dobar rezultat.

Spaić je rekao da narod nije želio ove izbore, kao i da oni, kao politički subjekt, nisu htjeli ove izbore.

- Nisu htjeli da čekaju, jer su znali da će se raspasti kampanja laži kada građani prime oktobarske zarade. Ostvariti ovakav rezultat, u nemogućim okolnostima, kada nismo mogli da dokažemo sve ono što smo obećali u kampanji 2023. godine, mislim da je fenomenalno, rekao je Spajić.

On je naveo da je anti-vladina koalicija pokušala sve, ali da nije uspjela.

Rakčević: Temelj i pravac nove uprave Glavnog grada

Nosilac liste „Jakov Milatović – Za bolju Podgoricu“ Luka Rakčević saopštio je da će ta koalicija biti temelj i pravac nove uprave Glavnog grada Podgorice.

- Pored toga, mislim da je jako važno ukazati na činjenicu da su partije koje na državnom nivou imaju dvije trećine parlamentarne većine u Podgorici potpuno delegitimisane, da su izgubile svako povjerenje građana i da partije koje čine dvotrećinsku većinu na državnom nivou u Podgorici nemaju većinu, kazao je Rakčević.

Zahvalio se predsjedniku države Jakovu Milatoviću i lideru GP URA Dritanu Abazoviću, kao i svima koji su bili dio njihove liste.

Rakčević je naveo da ta lista određuje politički pravac Podgorice i Crne Gore u narednom periodu.

- I da će Podgorica postati bolji, čistiji i bezbjedniji grad, dodao je on.

Bečić: Bilježimo bolji rezultat, DPS nema šta da slavi

Ako se budu poštovali demokratski principi i volja od 30. avgusta 2020. godine, novi gradonačelnici biće Saša Mujović i Vladimir Jokić, a DPS će ostati u opoziciji, izjavio je lider Demokrata Aleksa Bečić.

On je istakao da je njegova koalicija zabilježila odličan rezultat.

- Vidite da ćemo imati minimum 14 mandata uprkos negativnoj kampanji. Mi smo napravili rast, kazao je Bečić.

On je dodao da su opozicione partije zabilježile isti rezultat kao na posljednjim izborima i da nemaju razloga za slavlje.

- Večeras nema priče o ličnim kartama i ulascima preko granice. Biće opozicija i u naredne četiri godine, poručio je Bečić.

Abdić: DPS je ubjedljivo najjača politička partija u Podgorici

Nosilac liste DPS-a na podgoričkim izborima, Nermin Abdić, poručio je tokom večerašnjeg obraćanja da su partije opozicije ubjedljivo trijumfovale nad partijama vlasti u Glavnom gradu. Abdić je saopštio da je DPS najjača politička partija u Podgorici.

- Dobri moji – e ovo je dobro. DPS je ubjedljivo najjača politička partija u Podgorici. Na održanim lokalnim izborima za upravu Glavnog grada DPS je osvojila 50 odsto glasova u odnosu na prvu narednu listu i koristim priliku da vam kažem da će DPS biti stožer buduće lokalne uprave, kazao je Abdić.

Oblačno
  • 02:00

    Umjereno oblačno
    9°C
  • 05:00

    Umjereno oblačno
    8°C
  • 08:00

    Umjereno oblačno
    8°C
Oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI