Jelena Savić: RSS će omogućiti ljudima na selu da žive od svog rada

Sela u Semberiji polako ostaju pusta i zato moramo vratiti život u njih, omogućiti mladima da pristojno žive od poljoprivrede i da se ne plaše budućnosti. Davanja iz gradskog budžeta za poljoprivredu i selo moraju biti udvostručena – izjavila je u Dazdarevu kandidatkinja Republičke stranke Srpske za odbornicu u Skupštini grada Bijeljina Jelena Savić.

BIJELJINA

Savićeva, koja je po struci vaspitačica, navela je da se jednaka pažnja mora posvetiti i gradu, i selu.

- Inače radim u jednom gradskom vrtiću i smatram da moramo što veći broj djece, i u gradu, i na selu, obuhvatiti predškolskim obrazovanjem. Republička stranka Srpske ima za cilj da cijene vrtića budu svima prihvatljive, a uslovi za rad i boravak u njima podignuti na viši nivo – istkla je Savićeva.

Kandidat Republičke stranke Srpske za gradonačelnika Bijeljine Mile Pejčić istakao je da će kao gradonačelnik Bijeljine omogućiti svakoj mjesnoj zajednici da delegira svoje probleme, kako bi u najkraćem mogućem roku bili riješeni.

- Uspostaviću stručnu, operativnu i efikasnu Gradsku pravu koja će raditi u korist svih građanki i građana Bijeljine – naglasio je Pejčić.

Skupu u Dazdarevu prisustvovali su i kandidati Republičke stranke Srpske za odbornike u Skupštini grada Bijeljina Ratomir Draganić, Danijel Perić i Jasna Gordić.