Milanko Tošić predstavio dio prijedloga trajnog rješavanja problema pitke vode u Loparama: Godinama je to problem, riješiću ga!

Mi smo jedina opština koja nema pitku vodu i to traje godinama. Nadležni nas lažu i obećavaju da će biti riješen problem vode pred svake izbore, poručio je Milanko Tošić, nezavisni kandidat za načelnika opštine Lopare.

REPUBLIKA SRPSKA

-Svjedoci smo, a posebno prošlo ljeto svi mi koji živimo u Loparama, ali i naši stanovnici iz dijaspore, da smo na taj način strašno oštećeni i da je funkcionisanje u svakom smislu skoro nemoguće-podsjetio je Tošić.

-Kao načelnik opštine Lopare izgradiću vodovod! Moram, to je nasušna potreba svih nas, to je prioritet-najavljuje Tošić u  infrastrukturim projektima.

Angažovanjem najeminintnijih stručnjaka iz ove oblasti koji već poznaju strukturu tla naše opštine, ističe Tošić,  posljednjih mjeseci su radili na pripremi Programa rješavanja problema pitke vode u Loparama.

- Analizom zemljišta kao i ostalim potrebnim analizama izdvojeno je nejbolje, tehnički najizvodljivije i najekomičnije rješenje za snabdijevanje opštine Lopare pitkom vodom, te Vam predstavljamo dio prijedloga projekta rješavanja snabdijevanja opštine Lopare pitkom vodom-rekao je Tošić.

S obzirom da je nacrt projekta obimna dokumentacija, napominje Tošić i kaže da je izdvojoo samo dio projekta i prema mišljenjima stručnjaka najbolje i najekonomičnije rješenje u čiju realizaciju će krenuti odmah nakon izbora 6.oktobra.

-Moramo sistematski i odmah krenuti u rješavanje ovog gorućeg problema u našoj opštini. Kada je u pitanju finansiranje potrebno se ozbiljnije posvetiti ovoj oblasti, jer postoje razni EU Fondovi koje koriste ostale opštine i gradovi, razne donacije međunarodnih organizacija, ali i kreditno zaduženje koje je apsolutno opravdano kada trajno rješavamo problem pitke vode-rekao je Tošić.

Uz podršku stručnjaka iz ove oblasti koje  angažovao Tošić je izrazio uvjerenje da će Lopare imati pitku i biološki čistu vodu.

- Naravno da će u sve aktivnosti u ovom projektu biti uključeni naši građani kako bi se projekat realizovao na transparentan način - rekao je Tošić.