Ministar Mitrović u Loparama: Vlada Republike Srpske podržava razvojne projekte

U okviru posjete Loparama, ministar Vojin Mitrović je posjetio i pogon preduzeća „Termoelektro oprema“ i upoznao se aktivnošću ovog privrednog subjekta koji se bavi preradom metala i montažom metalnih proizvoda. Prema riječima ministra Mitrovića, Ministarstvo privrede i preduzetništva je na konkretan način podržalo rad ovog preduzeća.

BIJELJINA

„Svojevremeno su kod nas aplicirali za podsticaj na plate i za digitalnu transformaciju i dobili su podsticaj u iznosu od oko 110 hiljada maraka, što pokazuje da podržavamo privredne subjekte širom Republike Srpske i bez obzira ko je na vlasti u lokalnoj sredini. Posebno me ohrabruje saznanje da je ovde zaposleno oko 30 radnika direktno u proizvodnji i ministarstvo na čijem sam čelu će i u narednom periodu podržati razvojne projekte i ovakva preduzeća u cilju povećanja proizvodnje i zapošljavanja novih radnika. Posebno se nameće potreba prekvalifikacije radne snage i to je pitanje za lokalne zajednice i republički nivo, što je naročito izraženo u tekstilnoj, kožarskoj i metalnoj industriji gdje je manjak kvalifikovane radne snge. Nedostaje nam majstora, zavarivača i drugih stručnih radnika koji treba da budu okosnica u ovim djelatnostima. Vlada Republike Srpske će i dalje podržavati privredne subjekte, kako bismo stvorili što bolji privredn ambijent i imali proizvode koji će biti konkurentni na inostranom tržištu“ – izjavio je ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Preduzeće „Termoelektro oprema“ sa sedištem u Brčkom i pogonom u Loparama je lider u montaži metalnih proizvoda i preradi metala na regiji i kao takvo je veoma konkurentno na inostranom tržištu.

„Trenutno naše proizvode najviše izvozimo na tržište Slovenije i NJemačke i trend je da zadržimo ovaj nivo. Takođe, veliku zahvalnost za naš uspješan rad dugujemo i ministru Mitroviću i Vladi RS, jer su nam svojim podsticajima pomogli oko zapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta, istakla je Slađana Zgonjanin iz preduzeća „Termoelektro oprema“.

Ministar Vojin Mitrović posjetio je i jednu pilanu na području Lopara koja je u prošloj godini ostvarila prihod od 5, 2 miliona maraka i koja ima obezbijeđen plasman masivnih drvenih ploča na inostrano tržište. Ova pilana će u dogledno vrijeme otvorito proizvodni pogon u semberskom selu Brodac.

19°

Vedro
  • 02:00

    Vedro
    19°C
  • 05:00

    Vedro
    18°C
  • 08:00

    Vedro
    19°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI