Ministar Vojin Mirović posjetio modnu konfekciju u Loparama

U cilju jačanja privrednih potencijala i prerađivačke industrije, Vojin Mitrović, ministar privrede i preduzetništva u Vladi Republike Srpske, u petak je posjetio Modnu konfenciju “Kristin mod“ u Loparama.

REPUBLIKA SRPSKA

Ministar se neposredno upoznao sa aktivnošću ovog preduzeća i izrazio spremnost da pruži podršku razvoju ovakvih i sličnih kapaciteta koji bi postali prepoznatljivi brend i stvorili priliku za zapošljavanje novog broja radnika.

„Drago mi je što je ovo privatno preduzeće spremno da prihvati sve izazove i proizvede znatnu količinu ženske konfekcije za inostrano tržište i u tom pogledu ovakve privredne subjekte treba maksimalno podržati. Vlada Republike Srpske i Ministarstvo privrede i preduzetništva daju određene podsticaje na plate, zatim za direktna ulaganja, podsticaje za mala i srednja preduzeća i za privredne subjekte od posebnog interesa. Ovo preduzeće do sada nije konkurisalo ni po jednom od pomenutih osnova i mi smo spremni da podržimo i njihov eventualni zahtjev za pomoć, jer nam je cilj da zadržimo nivo zaposlenosti i da ga povećamo, što je od izuzetnog značaja za nerazvijene sredine, poput Lopara. Želimo ravnomjeran razvoj Republike Srpske i spremni smo da sarađujemo sa svim lokalnim sredinama u cilju prosperiteta Srpske“ - rekao je ministar Vojin Mitrović u Loparama.

Modna konfekcija „Kristin mod“ u Loparama ima tridesetak zaposlenih žena u proizvodnji i trenutno rade žensku konfekciju za italijansko tržište.

„Najvažnije je da imamo posla i ne brinemo za plasman naših proizvoda. Trudimo se da kvalitet bude na zavidnom nivou i očekujem da ćemo nastaviti sa razvojem naše proizvodnje“ - izjavila je Raja Filipović, šef proizvodnje u ovom loparskom preduzeću.

Jedan od najvećih problema sa kojima se suočava ovo predzeće, ali i ostala, jeste nedostatak kvalitetne radne snage.

22°

Vedro
  • 23:00

    Vedro
    21°C
  • 02:00

    Vedro
    20°C
  • 05:00

    Vedro
    18°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI